سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

شاخص مرگ نوزادان در استان ۶.۹۱ در هزار تولد زنده می باشد که از شاخص کشوری (۸.۱۴) پایین تر است.

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۵ کد : ۱۰۹۵۰ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۷۱۰
شاخص مرگ نوزادان در استان ۶.۹۱ در هزار تولد زنده می باشد که از شاخص کشوری (۸.۱۴) پایین تر است.

به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
دکتر شهرام حبیب زاده در حاشیه روز جهانی ماما با اشاره به اهمیت کار ماما ها گفت:
 مراقبت های مامایی برای حفظ سلامت مادر و نوزاد ضمن اینکه اهمیت بسزایی دارد جزو رشته های تاثیرگذار در سلامت جامعه است و به همت همین قشر فعال و پر تلاش هست که شاخص مرگ نوزادان در استان6.91 در هزار تولد زنده می باشد که از شاخص کشوری (8.14) پایین تر است.
وی اظهار داشت: رشته مامایی  فقط مختص به زمان زایمان نیست بلکه در مشاوره ژنتیک، تغذیه، قبل، حین و بعد از بارداری نیز ایفای نقش می کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اضافه کرد: در سال گذشته در استان اردبیل 7565   مورد زایمان طبیعی صورت گرفته است  که بیش از نصف موارد (4947 مورد) با روشهای بی دردی غیر دارویی کاهش درد زایمان (توپ تولد، رایحه درمانی، تنس، ماساژتراپی و ...) بوده است.
این مسئول با اشاره به اینکه حدود 75 درصد زایمانهای طبیعی (5635 مورد) بصورت فیزیولوژیک و بدون مداخله انجام شده است گفت: تعداد 140 مورد زایمان طبیعی توسط ماماهای خصوصی و تعداد 602 مورد زایمان طبیعی در حضور مامای همراه صورت گرفته و در مجموع نیز 80 درصد زایمانهای طبیعی (5828 مورد) همراه در کنار مادر حضور داشته است.
وی  با بیان  اینکه  تعداد 8 مرکز مشاوره مامایی فعال در سطح استان وجود دارد ابراز داشت: تعداد 185 نفر ماما بصورت استخدام رسمی، پیمانی،  قراردادی و طرحی در مراکز دانشگاهی و حدود 50 نفر در مراکز غیر دانشگاهی (تأمین اجتماعی و خصوصی) فعالیت می کنند و همچنین تعداد 265 ماما  نیزدر سطح استان مجوز دفتر کار مامایی اخذ نموده اند.
دکتر حبیب زاده با تقدیراز فعالیت ماماهای استان در حوزه سلامت گفت: همه ساله روز جهانی ماما در 16 اردیبهشت ماه طی مراسمی با حضور قشر مامایی گرامی داشته می شد و لیکن امسال به علت بیماری کووید 19 این امر میسر نشد و از این منظر ضمن تبریک روز ماما از تلاش های بی وقفه این قشر فعال و فرهیخته جامعه نهایت سپاسگذاری را اعلام می دارم.

 

آخرین ویرایش۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹