تشکیل پرونده سلامت الکترونیک و ارائه خدمات نوین سلامت در اردبیل

۱۶ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۲:۲۱ کد : ۱۱۹۷ اخبار اصلی اخبار دانشگاه اخبار
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: همزمان با شروع اجرای خدمات نوین سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پرونده سلامت الکترونیک برای دکتر خدابخش استانداراردبیل و جمعی از اعضای کارگروه و فرمانداران صادر شد.
تشکیل پرونده سلامت الکترونیک و ارائه خدمات نوین سلامت در اردبیل

به گزارش خبرنگار وبدا:
دکتر صادق حضرتی که در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان شرکت کرده بود افزود: دولت تدبیر و امید با اجرای این طرح در کشور خدمات رسانی الکترونیک و بهینه را به مردم در قالب سامانه یکپارچه بهداشتی (سیب) مورد توجه قرارداده و به این نحوه نظام اداری سنتی و کاغذی در مراکز درمانی و بهداشتی جمع آوری شده و خدمات لازم بصورت مکانیزه به مردم ارائه می شود.
دکتر حضرتی گفت: در استان اردبیل ۷۶ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های غیرواگیر است که بیشتر آنها مربوط به بیماری های قلبی و عروقی است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه در گذشته بیشتر مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری های واگیر بود ولی اکنون این گونه بیماری ها با برنامه ریزی و اقدامات پیشگیرانه به حداقل رسیده و شاهد شیوع و بروز بیماری های غیرواگیر در کشور بخصوص استان اردبیل هستیم که ضروری است با ارائه راهکارهای لازم از قبیل کنترل بیماری ها و تغییر و اصلاح رژیم غذایی میزان این بیماری ها کاهش یابد.
دکتر صادق حضرتی بیان کرد: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، غدد و بیماری مزمن تنفسی در واقع چهار بیماری غیرواگیر هستندکه به عنوان عامل اصلی مرگ و میرها در استان اردبیل محسوب و برای مبارزه و مقابله با این بیماری ها برنامه ملی طراحی شده و اجرا می شود.
وی کمبود تحرک فیزیکی، رژیم غذایی ناسالم، قند و فشار خون بالا و اضافه وزن را از عوامل اصلی بروز بیماری های غیرواگیر دانست و گفت: تعهد ما در قالب سند ملی مبارزه با بیماری های غیرواگیر کاهش ۲۵ درصدی این بیماری ها تا سال ۱۴۰۴ می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزایش سکته های قلبی و مغزی د راین استان را یادآوری شد و گفت: احتمال بروز خطر سکته قلبی و مغزی توسط کارشناسان و پزشکان مجرب در حال بررسی و محاسبه است و پارامترهای مورد محاسبه از قبیل فشار خون، کلسترول خون، قند، سن، جنس و رژیم غذایی است که با بررسی اینها احتمال بروز این بیماری ها هم مشخص خواهد شد.
دکتر حضرتی از غربالگری بیماری های سرطان در استان اردبیل خبر داد و گفت: کنترل سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و دهانه رحم جزو برنامه هدف است که براساس آن افراد بالای ۳۰ سال غربالگری و در صورت تشخیص این بیماری ها مراقبت ویژه و اقدامات پیشگیرانه انجام می شود.
وی اضافه کرد: همه این اقدامات در قالب سامانه یکپارچه بهداشتی که دارای نیروی انسانی آموزش دیده و امکانات و تجهیزات لازم است انجام خواهد شد.