برگزاری نشست اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن جلسات ریاست دانشگاه

۲۴ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۴۱ کد : ۱۲۹۲۹ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۹۳
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، صبح امروز پنجشنبه ۲۴ مهرماه ۹۹ نشست اعضای هیئت رئیسه دانشگاه با حضور دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر حبیب زاده سرپرست دانشگاه، روسای دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و اساتید دانشگاه در سالن جلسات ریاست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد.
برگزاری نشست اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن جلسات ریاست دانشگاه

در این جلسه دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت بحث آموزش در دانشگاه ها گفت: زمانی می توانیم محققین و اساتید برجسته داشته باشیم که آموزش مطلوب و استاندارد را بتوانیم در دانشگاه ها ارائه بدهیم.

وی گفت: یکی از سرمایه‌های اصلی و مهم در هر جامعه ای نیروی انسانی‌ آن جامعه است که باید بتوانیم در جهت حفظ و حمایت نیروهای بااستعداد که سرمایه هر بخشی هستند تلاش‌ کنیم.

دکتر ملک زاده با اشاره به تهیه و چاپ مقالات متعدد در طول سال در دانشگاه ها افزود: امسال از نظر مقاله نویسی در دنیا رتبه ۱۵ و در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را داریم اما باید اهداف خود در تهیه و انتشار مقاله را بسمت حل مشکلات‌ جامعه و مردم سوق بدهیم و در حوزه بهداشت و درمان، مقاله ای که در حل مشکلات حوزه سلامت جامعه موثر نباشد ارزشی ندارد. بعنوان مثال در شاخص هایی مثل مرگ زودرس، سکته های قلبی و مغزی، سوانح و تصادفات و مشکلات روانشناختی بعنوان شاخص های مهم جامعه ما باید تحقیق صورت گرفته و در جهت حل این معضلات و بیماری ها اقدام نماییم.

وی اظهار داشت: ۵۰ درصد علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور سکته های قلبی و مغزی هستند که ۸۰ درصد آن با کنترل فشار خون و چربی خون و تغییر در سبک زندگی و داشتن زندگی سالم قابل پیشگیری است. سالانه ۱۷۰۰۰ نفر در اثر سوانح جان خود را از دست داده، ۲۰۰۰۰۰ نفر زخمی و ۱۰۰۰۰۰ نفر دچار معلولیت می شوند و براساس مطالعات انجام شده ۳۰ درصد مردم دچار مشکلات روحی و روانی هستند. بنابراین دانشگاه ها باید با تشکیل تیم هایی متشکل از اساتید بالینی و علمی در جهت حل این مشکلات اصلی تلاش نمایند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: از ۵۰۰۰ شرکت دانش بنیان کشور ۶۰۰ شرکت مربوط به حوزه سلامت می باشد.

وی با تاکید بر اهمیت ایجاد آزمایشگاه جامع تحقیقات، کتابخانه‌ دیجیتال، مراکز تحقیقاتی درباره هوش مصنوعی و ژن درمانی اظهار داشت: نگاه به آینده باید همواره در سرلوحه فعالیتهای دانشگاه‌ها باشد و در این راستا مراکز تحقیقاتی باید بیشتر روی این موضوعات تمرکز نمایند.

دکتر ملک زاده با اشاره به نقش مهم رشته های مهم در زمینه تحقیقات بخصوص پرستاران گفت: یکی از فعال‌ترین بخش ها در پژوهش، بخش پرستاری است و دانشگاه ها می توانند در پرستاری پژوهشی فعالیت کنند.

معاون وزیر بهداشت با انتقاد از برخی مدعیان طب سنتی و گیاهی در درمان بیماری ها مثل کرونا اظهار داشت: طب سنتی بخشی از علم پزشکی است که از سالیان دور نقش مهمی در درمان و مراقبت از بیماری ها داشته است اما داروها در این حوزه حتما باید با روش علمی و موثر تجویز شوند.

در این جلسه دکتر حبیب زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضمن اشاره به روند فعالیتهای دانشگاه در خصوص پژوهش و تحقیقات از ابتدای تاسیس گفت: تشکیل معاونت تحقیقات و فناوری نقطه عطفی در دانشگاه بود و ایجاد شرکت های دانش بنیان و مراکز مهم تحقیقاتی جزو برنامه های اصلی دانشگاه است. بطوریکه در مراکز تحقیقاتی بدنبال تقویت Team Work، هم افزایی بین نیروهای بالینی و تحقیقاتی مبتنی بر نیازهای مردم، صرفه جویی در هزینه هستیم.

وی اظهار داشت: نگاه راهبردی برای ارتقاء پژوهش و تحقیقات علمی در رنکینگ دانشگاه ها بسیار مهم بوده و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در این راستا حرکت خواهد کرد.

در این جلسه دکتر پورفرضی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گزارشی از فعالیت ها و اقدامات انجام شده ارائه داد.

گفتنی است در سه ماه اخیر معاونین آموزشی، پرستاری و تحقیقات و فناوری با سفر به اردبیل در جریان وضعیت دانشگاه در حوزه های مختلف و فعالیت ها و اقدامات انجام یافته قرار گرفته و راهبردها و تدابیر لازم در این خصوص اتخاذ شد.


لینک دانلود فایل
آخرین ویرایش۲۴ مهر ۱۳۹۹