برنامه زنده گفتگوی ویژه شبکه سبلان با حضور دکتر ندایی معاون سیاسی امنیتی استانداری و دکتر حبیب زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با موضوع وضعیت بیماری کرونا در استان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل،
روز دوشنبه ۵ آبان ماه ۹۹ دکتر شهرام حبیب زاده سرپرست دانشگاه در برنامه شبانگاهی زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه شبکه سبلان با اشاره به اینکه هم اکنون در پیک سوم کرونا در استان قرار داریم، گفت: تقریبا همگام با سایر استانهای کشور و با تاخیر نسبت به سایر استانها وارد پیک سوم کرونا شده ایم. هر زمان رعایت پروتکلها در سطح جامعه کاهش یابد به فاصله ۲۵ الی ۴۵ روز وارد پیک شده ایم، بطوریکه پیک سوم ناشی از عدم رعایت در هفته های گذشته بوده است.
وی اظهار داشت: مهمترین مشکل امروز ما، محدود بودن ظرفیت تخت های ICU در استان است که با افزایش بیماران در پذیرش بیماران بدحال دچار بحران خواهیم شد.
دکتر حبیب زاده با اشاره به اینکه شهرهای اردبیل و مشگین شهر در وضعیت قرمز بوده و شهرستان پارس آباد در حال ورود به وضعیت قرمز است، عنوان کرد: متاسفانه با سرد شدن هوا در استان و نبود جریان هوا و تهویه مناسب در منازل و اماکن عمومی، احتمال ابتلا به بیماری افزایش خواهد یافت. بنابراین لازم است بطور جدی از دورهمی های خانوادگی خودداری شود. بنابر آمار موجود ۵۲ درصد مبتلایان خانمها هستند که اکثرا مربوط به خانم های خانه دار است که نشان می دهد بیماری در خانه ها و دورهمی های خانوادگی بیشتر بوده بطوریکه ۱۵ دقیقه دورهمی با داشتن فاصله کمتر از ۱/۵ متر می تواند یک نفر را مبتلا کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص صحت آمار ارائه شده بیماری کرونا در استان گفت: در روزهای اول بیماری بدلیل ارسال تست به تهران و نبود امکانات و تجهیزات لازم، ممکن بود افرادی در بخش کرونا بستری شوند و بعد مشخص شود که کرونا نبودند و یا فوت نمایند ولی تست انجام نشده باشد که این اختلاف آمار مربوط به همان زمان است اما بعد از انجام تست در استان و ایجاد تجهیزات استاندارد، تمامی آمار مربوط به فوت و مبتلایان و بستری ها صحیح بوده و جزو استانهایی هستیم که آمار کرونا بخصوص مرگ و میر را بطور دقیق اعلام می نماییم.
دکتر حبیب زاده با اشاره به اینکه پروتکلهای دارویی کرونا در سطح کشور چندین بار ویرایش شده و داروهای جدید و موثری معرفی شده، افزود: داروهای کرونا بهتر است در بیمارستانها مصرف شده و از مصرف خودسرانه داروها خودداری گردد. همچنین در خصوص داروهای اختصاصی آنفلوآنزا تمهیدات لازم اندیشیده شده که کمبود خاصی در این مورد نداریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه براساس بررسی های انجام شده در کشور، پلاسما درمانی برای بیماران کرونایی تقریبا موثر بوده اظهار داشت: نتایج مطالعات انجام شده در این خصوص اعلام خواهد شد.
وی ضمن تشکر ویژه از مجموعه استانداری اردبیل گفت: استانداری اردبیل جزو معدود استانداری هایی است که از ابتدای شیوع بیماری، همراه دانشگاه بودند که جای تشکر ویژه دارد.
دکتر حبیب زاده چهار اصل رعایت فاصله اجتماعی به میزان ۱/۵ متر، شستن دست ها، زدن ماسک و دوری از ازدحام و تجمع را تنها راه مقابله با این بیماری دانست و تاکید کرد: با رعایت این اصول چهارگانه میزان ابتلا به بیماری ۹۰درصد کاهش می یابد.