تشریح عملکرد طرح تحول نظام سلامت از تریبون نماز جمعه شهرستان اردبیل توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی
تشریح عملکرد طرح تحول سلامت در تریبون نماز جمعه شهرستان اردبیل توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی
دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته ضمن قدر دانی از حمایتهای نماینده ولی فقیه در استان و استاندار اردبیل در اجرای برنامه های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، با اعلام گزارشی از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و هفته سلامت گفت: یک تا ۷ اردیبهشت بعنوان هفته سلامت در جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است و جهت آگاه سازی مردم به سلامت جسم و روانشان هر روز هفته را با یک شعاری نامگذاری کرده اند.
دکتر اخوان اکبری افزود: در واقع هفته سلامت بهانه ای است که برخی از نکات مربوط به سلامتی بیشتر به اطلاع عموم مردم رسانده شود.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت (زندگی سالم با نشاط و امید)، تحرک بدنی، غذای سالم، سفیران سلامت، طرح تحول سلامت، سلامت روان، هنر و رسانه و نهاد خانواده را از دیگر شعارهای ایام هفته عنوان کرد و گفت: بیماریهای شایع عفونی و واگیردار که قبلاً در جوامع شایع بود و باعث مرگ و میر و افراد می شود با صنعتی شدن جوامع مهار شده است اما متاسفانه به علت تغییر الگوی زندگی و آپارتمان نشینی، کم تحرکی، افزایش مصرف قند و چربی، بیماریهای غیر واگیر مثل سرطان، دیابت، کلسترول بالا، چاقی، بیماریهای تنفسی و قلبی و عروقی رفته رفته در جامعه ما زیاد شده است و همه ساله به این مشکلات افزوده می شود.
رییس دانشگاه تصریح نمود: متاسفانه بیماریهای شایع در سالهای اخیر از بیماریهای عفونی به غیرواگیر تبدیل شده است. در جامعه ما بیماریهای غیرواگیر مثل امراض داخلی، قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون، سرطانها، بیماریهای تنفسی و چاقی به شدت افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه محور جامعه سالم و پیشرفته انسان سالم است عنوان کرد: علت مبتلا شدن افراد به بیماریهای قلبی، عروقی، ماشینی شدن جامعه و آپارتمان نشینی، عدم تحرک و عدم تغذیه سالم است.
دکتر اخوان عنوان کرد: در اردبیل ۱۳ درصد از افراد بالای ۲۵ سال قند خون بالایی دارند، ۳۵ درصد مبتلا به فشار خون بالا هستند، ۴۴ درصد گرفتار چربی خون بالا و ۷۰ درصد از افراد بالای ۱۸ سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
دکتر اخوان تصریح کرد: جهت داشتن جسم و روانی سالم شیوه زندگی سالم را در زندگی باید نهادینه سازیم و از عادتهای بد دوری کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: در کشور ما مصرف یک سری مواد غذایی مثل نمک ۲ تا ۳ برابر جهانی، روغن ۲.۵ برابر، شکر ۳ برابر بیشتر از دنیا است و استان ما نیز وضعیت مطلوبی از این حیث ندارد.
وی تصریح کرد: افراد بالای ۳۰ سال می توانند جهت آگاهی از وضعیت جسمی خود به پایگاههای بهداشتی و مراکز جامع سلامت مراجعه و از خدمات نوین سلامت مثل خطرسنجی سکته های قلبی و مغزی، غربالگری سرطانهای شایع، ارزیابی قند و چربی مطلع شوند.
دکتر اخوان اکبری با اشاره به هفته سلامت افزود:
به برکت نظام شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب که می فرماید کاری کنید بیمار به جز رنج یماری درد دیگری نداشته باشد، طرح تحول نظام سلامت در خدمت رسانی بی منت و با رویکرد رضایتمندی آحاد جامعه از پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ گام اول طرح تحول در قالب هفت بسته خدمتی در بیمارستانهای دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مرحله اجراء گذاشته شد.
وی عنوان کرد: بسته اول طرح کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانها هست و در این در خصوص باید گفت بیماران بستری قبل از اجرای طرح تحول ۳۳ درصد صورتحساب بیمارستان را پرداخت میکردند که به برکت این برنامه هزینه بستری بیماران به ۷.۵ درصد کاهش یافته است و در قالب این طرح به لحاظ پایین آمدن هزینه درمانی بار مراجعه بیماران به اورژانس بیمارستانها به میزان ۲۱ درصد و تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی به میزان ۱۳ درصد افزایش یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار داشت: بسته دوم طرح تحول سلامت ترویج زایمان طبیعی است که در این راستا زایمان طبیعی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه بصورت رایگان انجام میشود بطوریکه ۳۲۷۹۷ زایمان بصورت طبیعی از اجرای طرح تحول سلامت تا پایان سال گذشته در کل استان اتفاق افتاده است وتا ۱۲.۶ درصد سزارین در بیمارستانهای تابعه دانشگاه کاهش داشته است.
وی تصریح کرد:
بسته سوم طرح، ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستانی است که در این بخش جهت بازسازی و نوسازی بخشها و تجهیزات و امکانات فرسوده بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی و احداث مراکز جدید بالغ بر ۳۶۱ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد رضایتمندی مردم از خدمات ارائه شده در مراکز درمانی استان بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به میزان ۹۱ درصد افزایش یافته است.
وی بسته چهارم طرح تحول سلامت را ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور دانست و گفت: بدین منظور جهت ارائه خدمات بیشتر درمانی و افزایش دسترسی مردم در اقصی نقاط استان و مناطق دور افتاده، تعداد ۷۵ پزشک متخصص بصورت ماندگاری انجام وظیفه می نمایند.•
این مقام مسوول افزود:
بسته پنجم طرح، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستانها هست و در این راستا با ایجاد امکانات جدید درمانی و دسترسی مردم به متخصصین در ساعات عصر و شب و ایام تعطیل به سهولت فراهم شده است و همچنین به منظور ارتقاء و بهبود خدمات کلینیک های سرپائی تعداد ۹۰ نفر پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف بصورت مقیم در بیمارستانهای استان به مردم شریف استان خدمات درمانی ارایه میکنند.
دکتر اخوان عنواننمود:
بسته ششم طرح تحول سلامت، ارتقاء کیفیت خدمات ویزیت است. که در این راستا اقدامات بسیار ارزشمندی صورت گرفته است از قبیل ایجاد و راه اندازی ۱۷ فقره درمانگاه و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی عصر با حضور ۲۶۸ نفر از پزشکان متخصص و فوق تخصص در نقاط مختلف استان، راه اندازی کلینیک شماره یک دندانپزشکی در محل دانشکده دندانپزشکی اردبیل و تجهیز و راه اندازی کلینیک شماره دو دندانپزشکی در محل ساختمان انجمن کلیوی اردبیل در سال گذشته که در این جهت بیش از ۴۴۶ هزار بیمار در کلینیک های دانشگاه در ۶ ماهه اول سال گذشته توسط پزشکان متخصص و فوق تخصص با پرداخت تعرفه های دولتی پایین، حد اکثر به مبلغ ۴۸,۰۰۰ ریال ویزیت شده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: پروژه های ارزشمندی در دهه فجر سال گذشته در اردبیل به بهره برداری رسید که از آنجمله می توان، افتتاح مرکز رادیو تراپی و مرکز شیمی درمانی بیمارستان امام خمینی اردبیل را نام برد.
وی احداث ساختمان جدید فوریت های پزشکی اردبیل، افتتاح بخش آی سی یو بخش نوزادان در بیمارستان علوی با افزایش ۸تخت و راه اندازی ۵ تخت نوزادان در بیمارستان علوی، افتتاح آزمایشگاه مرجع سلامت و ژنتیک بیمارستان فاطمی اردبیل و بهره برداری از ۱۹ آمبولانس بنز در سطح استان، افتتاح بلوکهای زایمانی و اتاق عمل جراحی شهرستان مشگین شهر و افتتاح تختهای ویژه اعصاب و روان در بیمارستان فاطمی را از دیگر پروژه های افتتاحی دانشگاه در سال گذشته عنوان کرد.
دکتر اخوان اکبری اظهار کرد:
در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری با حضور وزیر بهداشت پروژه های بهداشتی درمانی مهمی در سطح استان از جمله بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان کوثر، بخش توسعه یافته بیمارستان ۲۰ تختخوابی نمین بلوکهای زایمانی مراکز درمانی مشگین شهر، گرمی، بیله سوار، کلینیکهای تخصصی مشگین شهر و نمین و کارشناسان اردبیل، مرکز ناباروری در اردبیل و درمانگاه شبکیه چشم برای نوزادان و افراد دیابتی و در مجموع ۵۱ پروژه مهم حوزه سلامت در استان به بهره برداری میرسد.
وی همچنین افزود: کلنگ احداث بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی اردبیل که زمین۵ هکتاری آن توسط خیر سلامت حاج علی نجف زاده به دانشگاه اهدا شده است توسط مقام عالی وزارت بهداشت به زمین زده میشود.و به امید پروردگار به ظرفیتهای جراحی استان پس از احداث آن افزوده خواهد شد.
دکتر اخوان اکبری احداث بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی در اردبیل را یک لازمه حیاتی برای ارتقای کیفیت بخش بهداشت و درمان استان عنوان کرد و گفت: به یاری خداوند متعال و با مساعدت نماینده ولی فقیه در استان و استاندار اردبیل و با اخذ مجوز از وزارت بهداشت امیدواریم بتوانیم در آینده بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی را در اردبیل احداث و به ظرفیتهای فیزیکی درمانی استان اضافه کنیم.