افتتاح اولین مرکز درمان فوق تخصصی ناباروری دولتی در اردبیل همزمان با ۱۴ دانشگاه در سراسر کشور
به گزارش روابط عمومی و خبرنگار وب دا:
اولین مرکز درمان فوق تخصصی ناباروری دولتی اردبیل توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل راه اندازی شد.
دکتر قدرت اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مراسم افتتاح این مرکز که بصورت ویدئو کنفرانس توسط مقام عالی وزارت بهداشت همزان با مراکز ناباروری ۱۴ دانشگاه از سراسر کشور برگزار شد گفت: میزان شیوع ناباروری در اردبیل بیش از ۱۵ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است و تاکنون در این استان در این زمینه خدمات دولتی ارائه نشده بود که خوشبختانه با راه اندازی مرکز خدمات تخصصی ناباروری، به مراجعین و زوج های نابارور خدمات ویژه ای ارائه خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: با افتتاح این مرکز با احتساب یک مرکز خصوصی که در زمینه ارائه خدمات ناباروری فعال بود، ۲ مرکز فوق تخصصی در سطح استان به ارائه خدمت خواهند پرداخت.
دکتر اخوان اکبری ادامه داد: افزایش دسترسی مردم به مراکز درمان ناباروری دولتی به ویژه در مناطق محروم، افزایش نرخ رشد جمعیت، کاهش پرداختی از جیب مردم برای درمان ناباروری، بهبود کیفیت ارائه خدمت از اهداف برنامه حمایت از درمان ناباروری در کشور و خصوصاً مناطق کم برخوردار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: کاهش پرداختی مردم از طریق پوشش ۸۵ درصد از هزینه های درمان ناباروری براساس تعرفه دولتی، تقویت ارائه سیکل های ناباروری در بخش دولتی و غیردولتی، برقراری پوشش صد در صدی هزینه های حفظ باروری در بیماران سرطانی واجد الشرایط، افزایش ارائه روشهای کمک باروری از ۳۳ درصد به ۵۰ درصد از نیاز جمعیت کشور به سیکل های درمانی، افزایش ارائه خدمات در بخش دولتی از ۱۸ به ۳۰ درصد از دیگر اهداف ایجاد مرکز درمان ناباروری در استان هست.
وی تصریح کرد از زمان ابلاغ سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و شروع طرح تحول نظام سلامت تعداد ۳۲۷۹۷ مورد تا پایان سال ۹۵ زایمان طبیعی داشته ایم که دولت هزینه آن را پرداخت کرده است.
دکتر اخوان اکبری اضافه کرد: در همین راستا پس از اجرای طرح تحول سلامت، ۱۲ درصد سزارین در استان کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضمن قدردانی از همکاریهای انجمن سرطانی ریحانه اردبیل در واگذاری استیجاری این محل به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: مرکز فوق تخصصی ناباروری دانشگاه که در محل ساختمان جدیدالتاسیس انجمن سرطانی ریحانه اردبیل راه اندازی شد در مساحت ۱۷۰۰ متر مربع و صرف اعتبار برای تجهیزات جانبی بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال در خدمت مردم شریف استان خواهد بود.
این مقام مسئول عنوان کرد: پس از اجرای طرح تحول سلامت ۷۵۰۰ نفر از مادران باردار در دوران بارداری جهت انجام زایمان طبیعی مشاوره و رایگان از طرف کارشناس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل دریافت داشته اند ضمن اینکه در همین مدت اجرای طرح تحول سلامت تعداد ۲۲ واحد اختصاصی زایمان LDR در ۵ بیمارستان در سطح استان احداث گردیده است.
وی بیان کرد: با حضور وزیر بهداشت و درمان در اردیبهشت ماه امسال تعداد ۵۱ پروژه بهداشتی و درمانی با صرف هزینه بالغ بر ۳۳ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.