برگزاری نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و معاونین دانشگاه با اصحاب رسانه استان
دکتر بابک نخستین معاون امور بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان آموزش عمومی و اطلاع رسانی را از اولین اقدامات اساسی در راستای کنترل بیماری کرونا در اردبیل دانست و گفت: با کمک و مشارکت رسانهها و فضای مجازی استان توانستیم مردم را در برابر رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای اعمال شده به خوبی آگاه سازیم.
وی احداث و راه اندازی آزمایشگاه تخصصی کرونا را از اقدامات بسیار شایسته استان در دوران کرونا اعلام کرد و افزود: آزمایشگاه کرونا اردبیل جزو هشت استان اول دریافت کمکهای سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت و با خود اتکایی و افزایش توان نیروهای متخصص خود توانست تجهیزات و امکانات را در این مرکز تأمین کند.
دکتر نخستین تصریح کرد: با راه اندازی و تکمیل دستگاههای تخصصی و فوق تخصصی، این آزمایشگاه قادر خواهد بود سایر آزمایشها در بیماریهای خاص نظیر هپاتیت و ایدز را در استان اردبیل انجام و نتایج را بررسی کند.
معاون امور بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان اردبیل تعداد بازدیدهای میدانی و کنترل رعایت پروتکلهای بهداشتی را بیش از ۱۳۰ هزار عنوان کرد و افزود: در این مدت رصد مکانهای شلوغ و پرتردد استان و نحوه اجرای دقیق پروتکلها به خصوص در زمان اوج شیوع بیماری توسط ناظران بهداشتی به صورت روزانه انجام و با تخلفات برخورد جدی و قانونی به عمل میآمد.
وی افزود: روزانه در مراکز بهداشت استان بیش از ۷۰۰ نفر معاینه و بعد از تشخیص میزان شدت بیماری و یا ابتلاء به کرونا تحت درمان قرار میگیرند و توسط سامانه سیب نحوه نگهداری و مراقبت از بیماران کرونایی نیز به دقت رصد و آموزش داده میشود.
دکتر نخستین استان اردبیل را دومین استان از نظر میزان استفاده از تست سریع کرونا عنوان کرد و گفت: این تست در عرض ۲۰ دقیقه انجام میشود و از موارد پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در استان اردبیل است چرا که مراکز بهداشت موظف به انجام تست از نزدیکان و خانواده بیماران کرونایی نیز محسوب میشود.