معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: واکسن اسپوتنیک روسی که امروز همزمان با سراسر کشور در استان‌ها هم توزیع شده است، به ۵ نفر از پرسنل درمان اردبیل تزریق شد.

۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۰:۳۱ کد : ۱۴۱۷۱ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۸۰۹
واکسن کرونا به اردبیل رسید؛ ۱۲۰ نفر از ۴۰۰۰ پرسنل درمان اردبیل در مرحله اول واکسینه می‌شوند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: واکسن اسپوتنیک روسی که امروز همزمان با سراسر کشور در استان‌ها هم توزیع شده است، به ۵ نفر از پرسنل درمان اردبیل تزریق شد.

دکتر محمدرضا رضایی‌بنا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای مرحله نخست واکسیناسیون کرونا در اردبیل اظهار کرد: در مرحله اول واکسیناسیون کرونا برای استان اردبیل ۱۲۰ سهم واکسن با دز ۱۰ هزاری ارسال شده است که خوشبختانه امروز همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل نیز یک پزشک و یک تیم پرستاری متشکل از ۴ پرستار این واکسن را دریافت کردند.

وی تصریح کرد: این واکسن‌ها در مرحله نخست به صورت مرحله تزریق صفر و ۲۱ خواهد بود به تعبیری افرادی که امروز واکسن کرونا را تزریق کردند بعد از ۲۱ روز دیگر دومین بخش واکسن را دریافت خواهند کرد.

به گفته معاون درمان علوم پزشکی مرحله اول شامل افرادی می‌شود که بیشترین خطر ابتلاء به کرونا را دارند یعنی کادر درمان پزشک و پرستارانی که در ICU با ذرات هوا برد در تماس هستند و خطر و احتمال ابتلای آنها بسیار بیشتر است.

دکتر رضایی‌بنا تصریح کرد: طی مرحله نخست ۱۲۰ نفر از کادر درمان واکسینه می‌شوند که به ترتیب تا انتهای سال اولویت واکسیناسیون با کادر درمان خواهد بود که طی یک برنامه بلند مدت که بعد از عید واکسن ایرانی هم وارد چرخه درمان می‌شود بتوانیم تمام کادر درمان و همه افراد و گروه‌های در معرض خطر که بیشتر افراد با بیماری زمینه‌ای و افراد کهنسال را تشکیل می‌دهند، واکسینه کنیم.

وی در خصوص ایمنی‌زایی واکسن اسپوتنیک روسی گفت: ایمنی زایی در واکسن‌هایی که معمولاً وارد چرخه تست می‌شوند بیش از ۹۰ درصد است اما باید برای یقین در این مسئله ابتدا از وضعیت افراد تحت واکسیناسیون کرونا باخبر شویم و بعد نسبت به ارائه گزارش اقدام کنیم.

معاون درمان علوم پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اولویت‌بندی واکسیناسیون کادر درمان و مردم عادی در معرض خطر خاطرنشان کرد: کلیه مردم که مشمول این برنامه هستند دریافت واکسن رو خواهند داشت اما در ابتدا اولویت با افرادی است که به صورت مستقیم با بخش‌های پرخطر کرونا و بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ارتباط مستقیم هستند.

معاون درمان علوم پزشکی تصریح کرد: از حدود یک ماه گذشته روند ابتلاء به بیماری کرونا در سطح استان یک روند پایدار و افقی را طی می‌کند که ما در این مدت نه کاهش و نه افزایش محسوس تعداد مبتلایان را داشتیم.

به گفته دکتر رضایی بنا طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ بیمار جدید در مراکز درمانی استان بستری شده و ۳ نفر از بیماران نیز فوت کرده‌اند.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون ۱۶۵ نفر در بیمارستان‌های ما بستری هستند که ۴۳ نفر در ICUتحت مراقبت‌های ویژه بوده و حال مابقی وضعیت بهبود را نشان می‌دهد که در همین رابطه متأسفانه ما شاهد فوتی روزانه با بیماری کرونا هستیم و این مسئله می‌تواند یک زنگ خطر جدی برای ما و مردم استان باشد.

آخرین ویرایش۲۲ بهمن ۱۳۹۹