آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

۲۵ دی ۱۴۰۰ | ۰۷:۵۴ کد : ۱۸۳۷۰ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۱۲
آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاون سیاسی امنیتی استانداری اردبیل، دادستان مرکز استان، مدیران دستگاه های اجرایی استان، معاونین و مدیران دانشگاه، اعضای نظام پزشکی و پرستاری، اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه در سالن همایش‌های بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل برگزار شد.

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل در این مراسم با اشاره به خدمات رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی در دوره حساس مدیریتی بیماری کرونا اظهار کرد: در سخت‌ترین شرایط عهده‌داری مسئولیت یک اقدام جهادی و پرریسک است که رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی با قبول این مسئولیت سعی کرد تا زمینه ارائه خدمات را برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت این استان و حتی میهمانان از سایر مناطق استان‌ها فراهم کند.
سید عبدالله طباطبایی به ۲ مؤلفه پاک‌دستی، تعهد و تخصص در انجام مسئولیت و مأموریت اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم به شایستگی ویژگی افراد شایسته برای کسب مدیریت و مسئولیت را برشمرده و بهتر است بر همین اساس افراد در مسئولیت‌ها به کارگیری شوند.

وی تصریح کرد: آنهایی که حکم مسئولیت افراد شایسته را امضا می‌کنند قطعاً در برابر پیشگاه خداوند پاسخی قانع‌کننده خواهند داشت و آنهایی که برخلاف این عمل می‌کنند باید در برابر خداوند متعال و این دنیا و آخرت پاسخگوی انتخاب و تفکر مدیریتی خود باشند.

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: در کنار تعهد و تخصص، آنچه که در عرصه مدیریتی امروز ما به آن نیاز داریم تدبیری درست و دوراندیشی معقول و منطقی است تا زمینه انجام بهتر امور فراهم آید.

طباطبایی به وضعیت با ثبات بیماری کرونا در استان در سایه یک مدیریت جهادی در سطح استانی و شهرستانی اشاره کرد و افزود: اگر صحبت از دغدغه‌ها و نگرانی گسترش این بیماری در ماه‌های آینده است، قطعاً این هشدارها امکان تحقق و یا عدم تحقق خواهد داشت که بهتر است برای رویارویی با حقیقت عقلانی و منطقی برنامه‌ریزی کرده و درست اقدامات را انجام دهیم.

وی یاد و خاطره شهدای حوزه سلامت را گرامی داشت و خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری به شایستگی به این افراد جهادگر لقب شهید مدافع سلامت داده که قطعاً پاداش آنها در نزد خداوند پایدار و ماندگار خواهد بود.

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل اضافه کرد: انتظار می‌رود در کنار دانشگاه علوم پزشکی، جامعه پزشکی و اطبا نیز منفعل در حوزه درمان و بهداشت عمل نکنند بلکه حضور و مشارکت قوی داشته و زمینه بهبود شرایط سلامت جامعه را به وجود آورند.

رضا قاسمیان در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار کرد: این تغییر و تحولات در مسئولیت‌ها امری طبیعی است اما شایسته است مدیران و مسئولان جدید با راهکاری مناسب تلاش کنند تا از مدت کوتاه مسئولیت در جهت حل مشکلات و گره‌گشایی از نارسایی‌های جامعه قدم‌های مؤثری را بردارند.

وی تولید بیماری را ابزار تهدیدکننده برای بیمارستان‌ها، جامعه پرستاری، پزشکی و مجموعه درمانی توصیف کرد و گفت: باید در همه ابعاد راهکارهای زندگی سالم و زیست مناسب برای مردم تبیین شود تا جلوی بیماری گرفته شده و ارتقا سلامت افراد جامعه را شاهد باشیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: اگر نانوا در تولید نان و سایر افراد در تأمین نیازمندی مردم حرکت درست و صحیحی را داشته باشند و دانشگاه علوم پزشکی نیز به شکل درست الگوی تغذیه و زیست سالم را تبیین کنند، ما با کمترین دغدغه در حوزه تولید بیماری روبه‌رو خواهیم شد.

قاسمیان نمونه این موضوع را آموزش ساده در حفظ بهداشت دهان و دندان و همچنین خواب مناسب و تغذیه مطلوب با غذاهای سالم و مقوی اعلام کرد و افزود: ما نباید از افزایش بیماران و ارائه آمار در این زمینه خشنود باشیم بلکه انبوه بیماری در یک شهر می‌تواند نقص و کوتاهی به حساب بیاید در حالی که بهتر است شاخص‌های درست و سبک زندگی ارزشی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ما از مجموعه مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی انتظار داریم تا شاخص‌های آموزش همگانی را در کاهش تولید بیماری افزایش داده و در کنار آن نسبت به خرید تجهیزات تشخیصی مناسب گام‌های جدی و اساسی برداشته شود.

قاسمیان ضرورت تبادل علم بین پزشکان و متخصصان را در جهت بهبود شرایط بیماران یادآور شد و اضافه کرد: تجهیز بیمارستان‌ها در کاهش زمان رسیدگی به بیماران بسیار مهم است که این امر از خستگی و تنش‌های روحی و روانی بیماران می‌کاهد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل بهبود ارائه خدمات و حفظ کرامت افراد را در ارائه خدمات بهداشتی، درمانی یادآور شد و بیان کرد: فعالیت‌های دانش‌بنیان باید به شکل مؤثر در این حوزه مورد توجه قرار گیرد تا با تقویت علوم و فنون جدید کاهش هزینه‌ها در حوزه بهداشت و درمان رقم بخورد.

دکتر منصور جعفری نمین در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار کرد: ما تعامل خوبی را با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌ها داریم و سعی و تلاشمان بر این است تا خدمات مناسبی در این مجموعه برای مردم ارائه شود.

وی با قدردانی از خدمات رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: در سخت‌ترین شرایط کرونایی مدیریت این مجموعه را شهرام حبیب‌زاده تحویل گرفت و در شرایط با ثبات امروز این مسئولیت تحویل علی محمدیان در دانشگاه علوم پزشکی می‌شود که انتظار می‌رود مدیریت جدید نیز منشأ خیر و برکت باشد.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور موضوع تعرفه پزشکی را به عنوان یک موضوع چالش‌برانگیز بیان کرد و گفت: افزایش تعرفه‌ها توسط شورای عالی بیمه در حد بسیار کمی دیده شده در حالی که در این موضوع ما هیچ‌گونه پرداختی مازاد از جیب مردم را شاهد نیستیم.

دکتر جعفری نمین افزود: همان گونه که در بخش دولتی سازمان‌های بیمه‌گر ۹۰ درصد هزینه بستری و ۳۰ درصد هزینه درمان سرپایی را پرداخت می‌کنند، انتظار می‌رود در بخش خصوصی نیز این اتفاق رقم بخورد.

وی با انتقاد از تعیین تعرفه‌های دستوری خاطر نشان کرد: این تعرفه‌ها به ضرر سلامت جامعه است و به هیچ وجه صاحب نظران و متخصصان این تعرفه‌ها را قبول ندارند.

دکتر جعفری نمین در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: باید در جهت بهبود شرایط بهداشتی، درمانی و سلامت مردم حرکت معقول و منطقی داشته باشیم چرا که کوچک‌ترین نقص و کوتاهی می‌تواند بزرگترین آسیب‌ها را در حوزه سلامت و حفظ حقوق مردم به همراه داشته باشد.

وی به وضعیت پزشکان طرحی در سطح ملی و استانی اشاره کرد و ادامه داد: پزشکان طرحی و فعال در اورژانس‌ها وضعیت معیشتی و درآمدی مناسب ندارند و در کنار آن باید مراقبت لازم را از حضور اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها داشته باشیم.

دکتر جعفری نمین افزایش بی‌سابقه مهاجرت پزشکان را در ماه‌های اخیر یادآور شد و اظهار کرد: باید در این زمینه آسیب‌شناسی شود که چرا افراد نخبه و فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های بزرگ کشور در حال مهاجرت از ایران و یا استعفا از مسئولیت‌های خود هستند.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور تصریح کرد: برخلاف تصور و تبلیغات ناروایی که در مورد پزشکان می‌شود، ۹۸ درصد پزشکان کشور درآمد و زندگی متوسط و حتی متوسط به پایین دارند و ضروری است بیش از گذشته به ارتقا کیفی حوزه درمان و بهداشت توجه شود.

دکتر علی محمدیان اردی در آئین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خدمت در نظام اسلامی را نعمت الهی بر مدیران برشمرد و تصریح کرد: با برداشتن علم دیانت و علم در جامعه اسلامی تلاش بر این است تا جلوی زر و تزویر گرفته شده و حقانیت مکتب اسلام و تعهد در این آئین به خوبی نمایان شود.

وی به شرایط سخت کرونایی اشاره کرد و گفت: مدیریت سابق دانشگاه علوم پزشکی با مهارتی کامل سعی کردند تا در شرایط سخت کرونایی و تشدید تحریم‌ها مدیریت کم حاشیه‌ای را داشته باشند اما آنچه که در دانشگاه علوم پزشکی نگران‌کننده است، عزل و نصب مدیران با سرعت تمام و تزلزل مدیریتی است که به این فرآیند آسیب وارد کرده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: سیستم درمان و بهداشت در این شرایط سخت ایثارگرانه آستین بالا زدند تا با گذر از این دوره نگران‌کننده و شکننده شرایط پایداری را به ویژه در کووید ۱۹ فراهم کنند چرا که امروز بیش از هر زمان دیگر به آرامش و ثبات روحی، روانی و بهداشت جسمی نیاز داریم.

دکتر محمدیان افزود: هنوز بعد از گذشت ۲ سال عاقبت و سرانجام این ویروس خطرناک مشخص نشده و ما اگر کوچک‌ترین سستی کنیم با اتفاقات ناگوار در ماه‌های آینده روبه‌رو خواهیم شد.

وی به مهمترین چالش‌ها و تهدیدهای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: به رغم اینکه ۱۲ سال مدیر گروه و عضو چندین کمیته و مسئولیت‌های متعددی را در دانشگاه داشتم و تجربه حضور در حوزه‌های بهداشتی، درمانی و حتی بیمه‌ای را داشتم، بر این باورم دانشگاه علوم پزشکی هنوز نتوانسته استقلال خود را حفظ کند.

دکتر محمدیان با بیان اینکه استقلال دانشگاه علوم پزشکی در سال‌های اخیر مخدوش شده است، خاطر نشان کرد: به جای آنکه پزشکان و اعضای هیئت علمی و نخبگان دانشگاه در انتخاب رئیس دانشگاه مشارکت کنند، متأسفانه همچنان فرآیندهای سیاسی دخیل در این موضوع است در حالی که در یک پروسه معقول و منطقی باید متخصصان و متبحران حوزه‌های مختلف در انتخاب مدیران خود پیشقدم شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما در این شرایط با نوعی بی‌رغبتی و بی‌انگیزگی در کارکنان و پرسنل سازمانی روبه‌رو هستیم که به نوعی به دور از تعلق خاطر سعی می‌کنند تا گذران وقت کرده و دچار روزمرگی شوند.

دکتر محمدیان بیان کرد: باید احساس مسئولیت و تعلق سازمانی را در انجام وظایف مورد توجه قرار دهیم و بیش از هر زمان دیگر سعی و تلاشمان بر حفظ استقلال دانشگاه و توجه به مدیریت شایسته باشد.

وی چالش دوم دانشگاه را چالش ترکیبی تعیین نشدن اهداف، برنامه‌ریزی‌ها، ساختار و توجه به نیروی انسانی برشمرد و اظهار کرد: باید همه اضلاع این هدف‌گذاری‌ها مرتبط با هم حرکت مؤثر و مفیدی را در بهبود شرایط موجود داشته باشند.

محمدیان چالش سوم را کمبود فضای فیزیکی اعلام کرد و گفت: با گذشت سال‌های طولانی ما همچنان با بیمارستان فرسوده و قدیمی در اردبیل روبه‌رو هستیم که امکان ارائه خدمات به شکل مطلوب برای مراجعین فراهم نیست و این حداقل امکانات دغدغه‌ها و نگرانی شهروندان را در ارائه خدمات تخصصی به همراه داشته است.

وی توجه به توسعه فضای فیزیکی و تأمین تجهیزات و امکانات مناسب را در همه حوزه‌ها یادآور شد و تصریح کرد: برای حل این مشکلات در وهله اول باید همه دانشگاه را خانه خود بدانیم و نسبت به آن تعلق سازمانی داشته باشیم.

دکتر محمدیان شایسته‌سالاری و توجه به علم، تجربه و مهارت افراد را در به کارگیری مدیریت حوزه‌های مختلف یادآور شد و افزود: به دور از تعلقات سیاسی، حزبی، جناحی باید افراد شایسته مدیریت در بخش‌های مختلف را بر عهده بگیرند و در کنار آن تلاش ما بر این خواهد بود تا اصل موضوع پیشگیری و علاج‌بخشی را در کنار ارجاع‌محوری، ساختار پژوهشی مناسب و توجه به سلامت و درمان رضایت‌محور را مورد دقت قرار دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اجرای عدالت را سخت توصیف کرد و ادامه داد: هر چند اجرای عدالت سخت است اما با دقت نظر و تعامل بهتر می‌توان در پیشبرد امور و بهبود فرآیندها شایسته عمل کرد.

دکتر شهرام حبیب زاده رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت های انجام شده توسط دانشگاه خصوصا در دوران اوج بیماری کرونا اذعان کرد: هرگونه موفقیتی که در زمینه مقابله با بیماری کرونا و مهار نسبی این بیماری در استان انجام شده مرهون زحمات تیمی سازمان نظام پزشکی، هلال احمر، بسیج و سپاه و آحاد مردم است.

وی به کسب رتبه مناسب واکسیناسیون استان در کشور نیز اشاره کرد و گفت: در کنار زحمات کادر درمان و سایر ارگان های دولتی و مردمی، قدردانی اصلی را باید از مردم استان داشته باشیم که در این امر مشارکت خوبی را داشته اند.

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اربیل گفت: سخت ترین برهه در بین موج های مختلف کرونا در خیز پنجم بود که تعداد بستری ها در بیمارستان های استان به ۹۰۰ نفر رسیده بود و تعداد زیادی از مردم نیز در منازل بستری بودند اما خوشبختانه با همدلی و مشارکت نهادهای مختلف و همچنین همکاری شبانه روزی استاندار سابق اردبیل توانستیم از این پیک خطرناک عبور کنیم.

دکتر حبیب زاده در خصوص اقدامات انجام شده در مدت ۲۱ ماه ریاست این دانشگاه بیان کرد: هدفمندسازی پژوهش ها، تجهیز دانشکده داروسازی، ارتقاء تخت‌های بیمارستان‌ها برای خدمات‌دهی به بیماران بیشتر، اجرای برنامه های فرهنگی متعدد و ارتقای دستگاه های اکسیژن ساز در بیمارستان ها از جمله اقداماتی بوده که با همکاری کادر درمان و مسئولین دانشگاه انجام شده است.

آخرین ویرایش۲۵ دی ۱۴۰۰