دریافت کافی مواد مغذی میتواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
کمبود هر کدام از ریز مغذیهای مورد نیاز بدن میتواند باعث ضعف سیستم ایمنی شده و توانایی بدن در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماریها را کاهش دهد.
محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به اهمیت تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن اظهار داشت: دریافت کافی مواد مغذی میتواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و بدن را در مقابل ابتلا به انواع عفونتها مقاوم نماید.
وی تاکید کرد: کمبود هر کدام از ریز مغذیهای مورد نیاز بدن میتواند باعث ضعف سیستم ایمنی شده و توانایی بدن در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماریها را کاهش دهد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه رعایت برخی نکات می تواند علاوه بر تامین نیازهای تغذیهای به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند تصریح کرد: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن باید روزانه از منابع ویتامین های A,C و E استفاده کرده و از خوردن غذاهای چرب و شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، غذاهای چرب و سرخ شده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری شود.
دکتر جعفرزاده افزود: با مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین D، آهن و روی، ویتامینهای گروه B می توان به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان بر ضرورت مصرف آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه تاکید کرد و بیان داشت: مصرف ۶ الی ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
وی بر خودداری از مصرف غذا در بیرون از منزل تاکید کرد و ادامه داد: غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه نشده و نمک و چربی اشباع و ترانس بالایی داشته باشد که سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
محمد جعفرزاده با توصیه بر استفاده منظم از ماستهای پروبیوتیک، مصرف انواع ماهی، استفاده ازانواع روغن مایع (گیاهی)، گنجاندن انواع آجیل و مغزهای بینمک یا کم نمک در برنامه غذایی و بعنوان میان وعده برای تقویت سیستم ایمنی، نسبت به مصرف زیاد برخی مواد غذایی هشدار داده و افزود: مصرف زیاد فست فودها، گوشتهای فرآوری شده و غذاهای سرخ شده، نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده باید اجتناب کنید چرا که با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی همراه است.