برگزاری نشست خبری دکتر علی محمدیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با موضوع طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ / دوشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰

۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۵:۵۲ کد : ۱۹۰۷۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۳۰۰
برگزاری نشست خبری دکتر علی محمدیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با موضوع طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ / دوشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل،

ظهر امروز دوشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰ نشست خبری دکتر علی محمدیان سرپرست دانشگاه با حضور خبرنگاران در سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزار شد. در این نشست که معاون درمان، معاون فنی مرکز بهداشت استان و رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه نیز حضور داشتند دکتر محمدیان با اشاره به آغاز طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ الی ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ اظهار داشت: با توجه به اپیدمی کرونا در طول دو سال گذشته، سفرهای نوروزی سیر کاهشی داشت و اکنون به توجه به افزایش میزان واکسیناسیون در کشور، امسال فرصتی برای مسافرت فراهم شده است، با وجود این، همچنان رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق واکسن، توصیه جدی ما بوده که در غیر اینصورت شاهد افزایش مجدد بیماری و بروز احتمالی پیک بعدی کرونا خواهیم بود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضمن تشریح آمار واکسیناسیون در استان گفت: در حال حاضر از نظر واکسیناسیون گروههای هدف در استان در رتبه های برتر کشوری قرار داریم بطوریکه با ۹۸ درصد پوشش نوبت اول در رتبه اول، ۸۷ درصد پوشش نوبت دوم در رتبه دوم کشوری و با ۳۷ درصد پوشش نوبت سوم در رتبه سیزدهم کشوری قرار داریم که در هر سه نوبت از میانگین کشوری بالاتر هستیم. همچنین ۸۰ درصد مادران باردار و ۲۴ درصد جمعیت ۵ الی ۱۲ سال استان، واکسینه شده اند.

وی افزود: در حال حاضر در قوس نزولی پیک ششم قرار داریم اما با وجود این، همچنان بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق دوز سوم تاکید داریم.

دکتر محمدیان با اشاره به اهمیت تزریق دوز سوم واکسن تصریح کرد: اگر می خواهیم از اعیاد شعبانیه و نوروز و سفرهای نوروزی استفاده کرده و با سلامتی وارد ماه مبارک رمضان شویم باید در تزریق دوز سوم واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی اهتمام جدی داشته باشیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به آمادگی دانشگاه در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی در ایام نوروز اظهارداشت: کشیکهای نوروزی در سطوح مدیریتی و سایر قسمت های دانشگاه در تمامی حوزه ها مشخص شده و تمامی بیمارستانها، مراکز درمانی خصوصی و دولتی و مراکز بهداشتی در آمادگی کامل می باشند و تشدید نظارت و بازرسی از اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، دارویی و بهداشتی در ایام نوروز انجام خواهد شد.

دکتر محمدیان بیان داشت: شماره تلفن ۱۹۰ برای اعلام گزارشات مردمی در حوزه های بهداشتی، درمانی و دارویی در خدمت مردم عزیز استان خواهد بود.

این مقام مسئول با اشاره به فعالیت ۴۵۰ کارشناس، تکنسین و پزشک اورژانس بیمارستانی در سراسر استان در قالب ۵۶ پایگاه اورژانس شهری و جاده ای اعلام کرد: برپایی ۵ ایستگاه سلامت نوروزی در ورودی شهرها و جاده ها در اردبیل، نیر، مشگین‌شهر و پارس آباد، فعالیت ۱۰۰ دستگاه آمبولانس و موتورلانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک بالگرد اورژانس هوایی، فعالیت شبانه روزی مرکز هدایت و پایش مراقبت های درمانی دانشگاه مستقر در اورژانس استان جهت هماهنگی پذیرش و اعزام بیماران و نظارت بر عملکرد فرآیندهای درمانی از اهم برنامه های اورژانس ۱۱۵ استان در طرح سلامت نوروزی می باشد.

سرپرست دانشگاه در ادامه از آمادگی ۱۷ بیمارستان دولتی و خصوصی خبر داد و افزود: هماهنگی و مکاتبات لازم با نظام پزشکی، بیمارستانهای خصوصی، درمانگاه های عمومی شبانه روزی و دندانپزشکی، کلینیک های ویژه تخصصی و فوق تخصصی انجام شده و در این راستا بازدیدهای مداوم جهت بررسی فعالیت این مراکز انجام خواهد شد. همچنین برنامه های آنکالی و مقیمی تیم مدیریتی و پزشکان، تیم بحران و سایر قسمتهای مربوطه جمع آوری و تهیه شده است.

دکتر محمدیان، بر فعالیت مراکز بهداشتی در سطح استان و مراکز تجمیعی واکسیناسیون تاکید و اظهار داشت: در طول سال جدید مراکز واکسیناسیون و مراکز منتخب کرونا جهت انجام تست کووید-۱۹ فعال خواهند بود. همچنین اکیپ‌های مختلف بهداشت محیط و حرفه ای بخصوص در شهرهای مسافرپذیر بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی و عرضه مواد غذایی بهداشتی نظارت جدی خواهند داشت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه ضمن تشریح فعالیت‌های حوزه غذا و دارو دانشگاه در ایام نوروز اظهارداشت: انجام برنامه ریزی لازم جهت تداوم خدمات دارویی مناسب توسط داروخانه ها در سطح استان، فعالیت داروخانه های شبانه روزی، انجام برنامه ریزی جهت جلوگیری از بروز کمبود در داروهای مصرفی، تشدید نظارت بر محصولات خوراکی و آشامیدنی و بازدیدهای مداوم از داروخانه ها و شرکت های توزیع دارو و غذا از اهم برنامه های دانشگاه در حوزه غذا و دارو خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار چهارشنبه سوری سال ۹۹ گفت: سال گذشته از ۹۴ مصدوم، ۲ نفر دچار قطع عضو شده و ۲۳ نفر دچار آسیب چشمی شدند. براساس‌ آمار امسال هم تا روز گذشته ۱۷ نفر بدلیل عدم رعایت نکات ایمنی ناشی از استفاده از مواد محترقه دچار مصدومیت شدند که از این تعداد، ۲ نفر دچار قطع عضو و تعدادی هم با سوختگی اندام مواجه شدند. بنابراین ضمن تاکید بر برپایی چهارشنبه سوری ایمن و به دور از خطر، از خانواده های عزیز درخواست می کنیم برای اینکه شادی این مراسم منجر به ناراحتی و عزا نشود حتما احتیاجات لازم را بعمل آورند.

دکتر محمدیان از ۴۹ هزار مزاحمت تلفنی ۱۱۵ و ۵۷ هزار تماس منجر به اعزام آمبولانس در سال ۹۹ در استان خبر داد و افزود: مزاحمت تلفنی برای ۱۱۵ امسال بطور چشمگیری کاهش یافته و به حدود ۱۸ هزار تماس تلفنی رسیده که نشان از فرهنگ سازی مناسب در این خصوص می باشد اما همچنان لازم است اقدامات موثر فرهنگی و تبلیغاتی در این خصوص انجام شود.

آخرین ویرایش۲۳ اسفند ۱۴۰۰