سومین جلسه کارگروه سلامت وامنیت غذایی استان برگزار شد.

۱۲ مهر ۱۳۹۶ | ۱۱:۴۳ کد : ۲۰۳۴ اخبار اصلی اخبار دانشگاه اخبار
تعداد بازدید:۱۱۱۴
دکتر قدرت اخوان اکبری رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و دبیر کارگروه سلامت استان در سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت موادغذایی گفت: چاقی، کم تحرکی، داشتن کلسترول بالا، استفاده بیش از حد از نمک و نوشابه و غذاهای فست فود از عوامل ایجاد خطر بیماریهای غیر واگیر در ایران هست و استان ما نیز در این زمینه مثتثنی نبوده وشاهد چاقی وکم تحرکی بالا هستیم که این زنگ خطری به خانواده ها وافراد جامعه است.
سومین جلسه کارگروه سلامت وامنیت غذایی استان برگزار شد.

دبیر کارگروه سلامت وامنیت غذایی استان افزود: موضوع چاقی در بین کودکان هم اکنون به عنوان یک چالش کشوری مطرح است و برای جلوگیری از ابتلا بیشتر کودکان به چاقی، برنامه جامع پیشگیری و کنترل چاقی کودکان تدوین شده است و به عنوان یکی از برنامه های مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی در کشور و به تبع آن در اردبیل نیز اجرایی می شود. ضمن اینکه طرح جامع سلامت استان نیز به عنوان چشم انداز چهار ساله تدوین شده که با همکاری سازمانهای ذیربط و مردم نهاد این برنامه تا سال ۱۴۰۰ اجرایی می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: چاقی هم اکنون در بین تمام سنین شایع شده بطوریکه ۷۲ درصد گروه سنی میانسال، ۴۲ درصد گروه سنی جوانان و ۲۰ درصد گروه سنی نوجوانان و کودکان در کشور و دراستان ما ۲۰.۲ درصد کودکان دچار چاقی است.

وی تاکید کرد: همکاری کلیه دستگاههای اجرایی منجمله آموزش و پرورش، شهرداری، اداره ورزش و جوانان و سایر ادارات ذیربط در تدوین واجرای طرح سلامت استان و برنامه پیشگیری از چاقی کودکان بسیارحایز اهمیت بوده وانتظار است به نحو احسن در این رابطه مداخله و باحضور موثر و مستمرخود و نهادهای مردمی و NGO ها با دانشگاه، بستر لازم برای اجرای موفق این طرحها فراهم آید.

نصیری معاون سیاسی و امنیتی استانداری و رییس کارگروه امنیت و سلامت مواد غذایی استان گفت: فرهنگ استفاده از مواد غذایی سالم برای ایجاد جامعه سالم بسیار ضروری است.

نصیری رییس کارگروه امنیت و سلامت مواد غذایی استان در این جلسه با خطیر خواندن وظایف ادارات ذیربط حوزه سلامت در تامین سلامت آحاد جامعه گفت: تغییر ذایقه مردم از غذاهای پرچرب و آماده فست فودها به غذاهای سالم و فرهنگ سازی در این ارتباط وظیفه تمامی نهادهای ذیربط است و می طلبد با همکاری جدی، این مساله مهم و حیاتی در جامعه کنونی مدیریت شود تا شاهد جامعه ای سالم و عاری از بیماری باشیم.

آخرین ویرایش۱۲ مهر ۱۳۹۶