آمادگی اورژانس با ۲۰ پایگاه شهری و۲۷ پایگاه جاده ای در طرح امداد زمستانی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه و خبرنگار وب دا:
دکتر فتحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در نشست خبری با خبرنگاران گفت: طرح امدادرسانی زمستانی اورژانس با توجه به اینکه استان اردبیل از استانهای سردسیر کشور بوده از ۲۰ آذر ماه به مدت ۳ ماه آغاز شده که تا ۲۰ اسفند ادامه دارد.
دکتر فتحی افزود: مدیریت فوریت های پزشکی اردبیل هماهنگیهای لازم را برای خدماترسانی به حوادث احتمالی انجام داده است و با تجهیزپایگاههای جاده ای به ۹ دستگاه آمبولانس دو دیفرانسیل در گردنههای حیران، اسالم، صائین و کورائیم و در طرح زمستانی مستقر میشوند و دپوی دارو و تجهیزات و غذا نیزدراین پایگاهها انجام می شود.
معاون درمان دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر ۴۷ پایگاه اورژانس در سطح استان اردبیل فعالیت دارند که ۲۷ پایگاه در جادهها و ۲۰ پایگاه در شهرهای استان فعالند و براساس تدوین برنامه ششم توسعه مجوز احداث ۱۶ پایگاه اورژانس جادهای و شهری نیز برای استان اردبیل صادر شده است.
وی ادرادامه گفت: هماهنگیهای لازم با بیمارستانها و مراکز درمانی استان اردبیل در راستای اجرای طرح امدادرسانی زمستانی انجام شده و اورژانس هوایی نیز در فصل زمستان برای خدماترسانی به مصدومان حوادث احتمالی آمادگی کامل دارد.
وی افزود: اورژانس ۱۱۵ اردبیل مجهز به ۱۰۰ دستگاه آمبولانس است که شامل دو دستگاه اتوبوس آمبولانس است و ۹ دستگاه آمبولانس دو دیفرانسیل نیز برای مواقع ضروری خریداری شده که با ۳۰۰ نفر نیروی انسانی در اورژانس استان فعالیت میکنندو که تمامی این افراد کارشناس ویا کاردان فوریتهای پزشکی می باشند.
فتحی به خبرنگار وبدا گفت: سالانه ۳۶ هزار ماموریت توسط اورژانس استان اردبیل انجام میشود و زمان رسیدن به بالین بیمار در میانگین کشوری ۸ دقیقه و در اردبیل ۷ دقیقه است که در تصادفات جادهای این زمان به ۱۳ دقیقه میرسد.وکمتر از استاندارد کشوری می باشد. وخبر ازکاهش آمار تصادفات داده وادامه داددر هشت ماه امسال نسبت به هشت ماهه سال گذشته آمار تصادفات منجر به مرگ در جادههای استان به نصف کاهش پیدا کرده است که این موضوع دلایل مختلفی از جمله بهسازی جادهها و نصب دوربینهای متعدد کنترل تخلفات دارد و کاهش آمارها را منجر شده است.
معاون درمان دانشگاه از مزاحمت به شماره ۱۱۵ گلایه کرد و افزود: متاسفانه مزاحمت تلفنی به اورژانس رقم بالایی در اردبیل دارد و ضروری است در این خصوص اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صورت گیرد.
وی به فعالیتهای اورژانس هوایی اشاره کرد وگفت: فعالیت اورژانس هوایی از سال گذشته آغاز شده که در طول این مدت ۸۰ ماموریت انجام شده است. بالگرد اورژانس مجهز به تمامی امکانات درمانی بوده وبیشتر درشهرستانهای شمالی به دلیل مسافت زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون درمان دانشگاه در پاسخ یکی از خبرنگاران درخصوص طرح تحول سلامت گفت: برخلاف برخی شایعات اجرای طرح تحول سلامت تعطیل نشده بلکه با قوت و نظارت بیشتر در حال اجراست. اصل طرح تحول سلامت که کاهش پرداختیهای مردم را در حوزه بستری و درمان به دنبال داشته متوقف نشده و همچنان پرداختی از جیب مردم در مناطق روستایی ۵ درصد و شهرنشینان نیز ۱۰ درصد است و تنها ۱۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه سلامت همگانی هستند و این تعداد ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار نفر را شامل میشود که به هیچ وجه بیمه آنها لغو نشده است.
وی ادامه داد: با تصمیم شورای بیمه سلامت بستری دارندگان این دفترچه در مراکز غیردولتی و بخش خصوصی ممنوع شده چرا که صاحبان این دفترچه نباید به جای مراجعه به بیمارستانهای دولتی به مراجعه به بیمارستانهای خصوصی هزینه مازادی را به دولت تحمیل کنند وبهتر است صاحبان این دفترچهها با مراجعه به بیمارستانهای دولتی و مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش این بیمه از خدمات رایگان و کمهزینه استفاده کنند. البته ما در برخی از مراکزمان که با محدودیت امکانات بهداشتی درمانی و مراجعه پرشمار بیماران روبرو هستیم و ترتیبی اتخاذ شده تا صاحبان این دفترچهها از خدمات بخش غیردولتی نیز نظیر آزمایشگاهها، سونوگرافی، رادیولوژی و پزشکان متخصص استفاده کنند.
درپایان دکتر فتحی از موفقیت تکنسین های اورژانس خبر داد وگفت: ۵ المپیاد کشوری را در حوزه اورژانس برگزار شده که ما در مسابقات علمی و عملیاتی این المپیاد دو سال رتبه دوم کشوری را به دست آوردیم.