گزارش تصویری برگزاری جلسه هم اندیشی مطالبه گران بازار اردبیل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

۱۶ شهریور ۱۴۰۲ | ۰۶:۱۱ کد : ۲۷۲۷۴ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۴۸
جلسه سه ساعته هم اندیشی مطالبه گران بازار اردبیل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد.
گزارش تصویری برگزاری جلسه هم اندیشی مطالبه گران بازار اردبیل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلسه هم اندیشی مطالبه گران بازار اردبیل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه سه ساعته که معاونین و مدیران دانشگاه نیز حضور داشتند دکتر علی محمدیان، رئیس دانشگاه با اشاره به بررسی موضوعات مطرح شده جلسه قبلی در هیات رئیسه و جلسات با معاونین و مدیران دانشگاه اظهار داشت: کمبود فضای فیزیکی در دانشگاه یکی از مشکلات موجود در دانشگاه است و ما وارث این کمبودها هستیم و برای رفع این مشکل، حرکتی در دانشگاه شروع شده و ادامه خواهد داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، کمبود شدید تخت برای نوزادان و ICU  در بیمارستان علوی و لزوم افزایش سه برابری تخت نوزادان را از جمله این مشکل عنوان کرد و گفت: در نمونه دیگر که می توان اشاره کرد کمبود تخت در دوران کرونا در بیمارستان بوعلی بود که مجبور شدیم نمازخانه را به تخت بستری مجهز کرده و بیماران را بستری نماییم.

وی با اشاره به بررسی طرح های مختلف در جلسات متعدد در دانشگاه بیان داشت: براساس یکی از این طرح ها مقرر شده با ایجاد ۵۰ الی ۶۰ تخت در مرکز ترومای بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بخش مغز و اعصاب بیمارستان علوی به این مکان منتقل شده تا علاوه بر تسهیل در ارائه خدمات درمانی در کنار بخش داخلی، باعث افزایش فضا در بیمارستان علوی جهت بستری مادران پرخطر شده و از طرفی کمبود تخت نوزادان در این بیمارستان رفع گردد. همچنین با انتقال بخش نوزادان بیمارستان بوعلی به بیمارستان علوی، شاهد گسترش فضای فیزیکی در بیمارستان بوعلی باشیم.

دکتر محمدیان با بیان اینکه بخش خون و انکولوژی بیمارستان بوعلی اردبیل با کمک خیرین سلامت بازسازی شده است از اعضای مجمع خواست جهت بررسی و مشاهده کم و کاستی حوزه بهداشت و درمان استان، از این مراکز بازدید نمایند.

وی از ایجاد بخش ارتوپدی غیراورژانسی با ۳۲ تخت در مرکز ترومای بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل خبر داد و افزود: با اینکار شاهد کاهش حدود ۳۰ درصد از مراجعین به بیمارستان فاطمی اردبیل خواهیم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل حل تراکم بیمار در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل را از دیگر موضوعات اصلی دانشگاه عنوان کرد و گفت: در طی جلسات متعدد با پزشکان، کارکنان و مسئولین بیمارستان و جهت رفع مشکلات این بخش، شاهد ایجاد آزمایشگاه در بخش اورژانس برای تسهیل در ارائه خدمات آزمایشگاهی بیماران، تسریع در انجام سونوگرافی توسط متخصص رادیولوژی، ایجاد ۳۲ تخت اضافی و کارهای عمرانی در اورژانس و همچنین تسریع در ترخیص بیماران هستیم ولی با وجود همه این اقدامات، حجم بالای مراجعه کننده به اورژانس همواره وجود داشته بطوریکه در یکی از روزهای اخیر ۵۳۰ مراجعه کننده در بخش اورژانس این بیمارستان خدمات دریافت کرده اند.

وی نبود مجوز جهت افزایش نیروهای شرکتی خدماتی در سال ۱۴۰۲ را از جمله مشکلات موجود دانشگاه دانست و از پیگیری های مداوم جهت حل این مشکل خبر داد.

دکتر محمدیان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با نظام پزشکی در خصوص پدیده زیرمیزی، فرار از مالیات، ویزیت گروهی بیمار و نوبت دهی طولانی در برخی مطب ها عنوان کرد: در موضوع ویزیت گروهی، تعدادی از پزشکان بدلیل عدم رعایت، به تعزیرات معرفی شدند. همچنین جهت رفع معضل نوبت دهی طولانی در برخی مطب ها، جلسات متعددی با روسای گروه های آموزشی دانشگاه و نظام پزشکی برگزار و بر لزوم برطرف شدن این موضوع تاکید شده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بر برخورد جدی با پدیده زیرمیزی خبر داده و افزود: در آخرین جلسه کمیسیون ماده ۱۱ دانشگاه، ۶ نفر از پزشکان بدلیل دریافت زیرمیزی به تعزیرات معرفی شدند.

وی با اشاره به حاشیه سازی های مختلف در خصوص انتقال بخش دیالیز بیمارستان بوعلی به بخش خصوصی بیان داشت: خدمات دیالیز چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی رایگان بوده و ریالی از طرف بیمار دریافت نمی شود. از طرفی جهت ایجاد فضای استاندارد و ارائه خدمات مطلوب با دستگاه ها و تجهیزات مناسب، تصمیم گرفته شد بخش دیالیز بیمارستان بوعلی به بخش خصوصی منتقل گردد و همین موضوع مورد استقبال بیماران نیز قرار گرفته بطوریکه دیروز تعدادی از بیماران دیالیزی طی نامه ای از این اقدام دانشگاه قدردانی کردند.

دکتر محمدیان ضمن انتقاد جدی از ایجاد دانشکده های مستقل در شهرستان ها اظهارداشت: ایجاد دانشکده مستقل در شهرستان ها بدلیل نبود فضای فیزیکی و امکانات آموزشی و درمانی، استاد، چارت سازمانی و فیلد آموزشی نه تنها موثر نیست بلکه یکی از خطاهای بزرگ در دانشگاه های علوم پزشکی است و تا زمانی که این عوامل تامین نشود ایجاد دانشکده یک کار نادرست است و جهت دفاع ازحیثیت آموزش و سلامت بدنبال گسترش و ایجاد دانشکده در شهرستان ها نخواهیم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به خریداری دستگاه دوم رادیوتراپی به ارزش ۴۵ میلیارد تومان توسط قدرت حاج نوری، خیر سلامت استان گفت: با توجه به وجود دو دستگاه رادیوتراپی در استان در بخش دولتی و خصوصی، استان اردبیل در صلاحیت خرید دستگاه رادیوتراپی دوم در سیستم دولتی نبود اما با پیگیری های متعدد استاندار محترم و بیان این مشکل در جلسه با رئیس جمهور محترم و همچنین پیگیری نمایندگان محترم استان در مجلس، مجوز خرید دستگاه رادیوتراپی دوم صادر و توسط این خیّر محترم خریداری و در طی ماه های آینده وارد استان خواهد شد.

دکتر محمدیان در بخش دیگری از سخنان خود از نصب و راه اندازی ۳ دستگاه MRI در شهرستان های پارس آباد و مشگین‌شهر و بیمارستان فاطمی اردبیل خبر داد و افزود: این دستگاه ها در مرحله پایانی نصب و راه اندازی هستند و امیدواریم با نصب این سه دستگاه شاهد کاهش تراکم مراجعه و نوبت دهی بیماران عزیز باشیم.

وی با اعلام اینکه تاکنون دستگاه طب هسته ای در سیستم دولتی در استان وجود نداشت اظهارداشت: این دستگاه خریداری شده و امیدواریم با ایجاد فضای مناسب و تامین مالی تا پایان سال نصب و راه اندازی شود.

در این جلسه دکتر رامین نسیمی دوست، معاون درمان دانشگاه نیز در سخنانی با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در استان گفت: تخت های بیمارستان های استان نیاز به درمان دارند و ما از این بابت شرمنده مردم استان هستیم و یکی از مطالبات اصلی استان، راه اندازی بیمارستان نجف زاده و هزار تختخوابی است که باید در احداث آنها تسریع شود.

 

وی از راه اندازی دستگاه رادیوتراپی و MRI جدید در بخش خصوصی تا پایان سالجاری خبر داد و گفت: امیدواریم با نصب و راه اندازی این تجهیزات در استان خدمات مطلوبی به مردم عزیز ارائه بدهیم.

دکتر نسیمی دوست با اشاره به حجم بالای مراجعین به بیمارستان ها بیان داشت: در سال گذشته تعداد یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر فقط به اورژانس بیمارستان ها مراجعه داشتند و امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی پدیده ویزیت گروهی بیماران را کاملا غیراخلاقی و غیرقانونی داشت و از برخورد جدی با پزشکان متخلف و معرفی به تعزیرات خبر داد.

معاون درمان دانشگاه از نصب و راه اندازی دستگاه ماموگرافی در بیمارستان فاطمی با اعتباری بالغ بر ۸۵۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: راه اندازی دستگاه ماموگرافی در بیمارستان علوی اردبیل و بیمارستان ولیعصر شهرستان مشگین‌شهر، راه اندازی کلینیک زخم و خواب در آینده ای نزدیک، راه اندازی تجهیزات آزمایشگاهی جدید، افزایش تخت CCU در اردبیل از ۱۳ تخت به ۲۶ تخت و ساماندهی تخت های بیمارستانی، انجام اعمال جراحی پیشرفته در رشته های مختلف و راه اندازی دستگاه EPS (الکتروفیزیولوژی قلب) با کمک خیرین از جمله اقدامات و فعالیت های مهم حوزه درمان دانشگاه است.

دکتر محمد جعفرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه نیز در این جلسه با بیان اینکه آب شرب اردبیل سالم و بهداشتی است اظهار داشت: ارزیابی وضعیت آب شرب یکی از تکالیف اصلی دانشگاه است که این ارزیابی بصورت روزانه در سه حوزه مطلوبیت نمونه میکروبی، شیمیایی و کلرسنجی انجام می شود.

وی گفت: براساس ارزیابی سال ۱۴۰۱ آب شرب اردبیل از نظر مطلوبیت نمونه میکروبی در مناطق شهری ۱۰۰ درصد طبیعی بوده و در مناطق روستایی بدلیل نبود آب لوله کشی در برخی روستاها و استفاده از تانکر این میزان حدود ۹۵ درصد است. همچنین مطلوبیت نمونه شیمیایی نیز در شهرها ۱۰۰ درصد و در مناطق روستایی ۹۶/۵ درصد می باشد. در کلر سنجی نیز در مناطق شهری ۱۰۰ درصد و در مناطق روستایی حدود ۹۵ درصد است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به انجام بازرسی های متعدد از نانوایی های استان عنوان کرد: از مجموع ۳۲۴۶ بازرسی و نمونه برداری انجام شده از کل نانوایی های سنتی در استان، ۳۳ نانوایی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند، ۸ نانوایی تعطیل شده و سهمیه آرد ۲ نانوایی نیز قطع شد.

دکتر جعفرزاده با بیان اینکه به هیچ عنوان در موضوع بهداشت جامعه کوتاهی نکرده و پیگیر جدی این موضوع هستیم تصریح کرد: در خصوص موضوع زباله های رها شده در شورابیل و فاضلاب و جوندگان، مکاتبات زیادی با شهرداری داشتیم و به طور جدی پیگیر و مطالبه گر هستیم.

 

 جلسه سه ساعته هم اندیشی مطالبه گران بازار اردبیل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد

دکتر علیرضا آقاجعفری، معاون غذاودارو دانشگاه نیز در ادامه این جلسه گفت: یکی از اساسی ترین موضوعات دانشگاه، موضوع غذا است و پایش سلامت غذا در کارگاه ها و کارخانه ها بطور جدی انجام می شود.

وی تهیه عسل و خامه تقلبی را یکی از معضلات استان برشمرد و از تعطیلی کارخانه ای در اردبیل با ۷/۵ تن مواد افزودنی استفاده شده در چیپس که ۲/۵ سال تاریخ گذشته شده بودند، خبر داد.

معاون غذاودارو دانشگاه از ورود سرمایه داران به تاسیس داروخانه بعنوان یک هشدار جدی یاد کرد و افزود: این موضوع و سرمایه گذاری افراد غیر متخصص در داروخانه ها آفت های زیادی دارد که باید از اینکار ممانعت بعمل آید.

دکتر فرهاد پورفرضی رئیس کمیته سلامت مجمع مطالبه گران بازار نیز ضمن بیان گزارشی از موضوعات مطرح شده در جلسه قبل گفت: موضوعات مختلفی در حوزه بهداشت، درمان، آموزش و غذاودارو در جلسه قبل مطرح شد و این جلسات بطور مستمر ادامه خواهد داشت.

 

 

 

آخرین ویرایش۱۶ شهریور ۱۴۰۲