تاکید معاون بهداشتی دانشگاه بر انجام فعالیت فیزیکی منظم روزانه در بین دانش آموزان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دکتر محمد جعفرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار وبدا با اشاره به افزایش کم تحرکی در بین نوجوانان و دانش آموزان گفت: فعالیت های نشسته مانند تماشای تلویزیون، کار با رایانه، تلفن همراه و تبلت باعث افزایش کم تحرکی در نوجوانان شده است که همین امر، افزایش بیماری های غیر واگیر و مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و... را در دوران بزرگسالی به همراه دارد.
وی اظهارداشت: آموزش و ایجاد نگرش صحیح کودکان و نوجوانان به لزوم انجام فعالیت بدنی مطلوب و ورزش، نقش اساسی در تشکیل ساختار شخصیتی و نحوه زندگی آنها در بزرگسالی دارد.
دکتر جعفرزاده تاکید کرد: انجام فعالیت بدنی مناسب باید بعنوان جزء ضروری در زندگی همه افراد از جمله در دانش آموزان نهادینه و توسط والدین، اولیای مدرسه و سیاستگذاران کشور پیگیری و اجرا شود.
وی با اشاره به نقش هم ورزش و تربیت بدنی در مدارس عنوان کرد: تربیت بدنی در مدارس باید بصورت آموزه های نظری و عملی در زمینه فواید فعالیت بدنی مناسب، مهارتهای اولیه حرکتی و تمرینهای هوازی، قدرتی و استقامتی باشد.
معاون بهداشت دانشگاه اظهارداشت: یکی از اهداف اصلی باید تشویق دانش آموزان به داشتن زندگی فعال و پر تحرک در زندگی روزانه باشد چرا که این آموزشها ضمن ایجاد نگرش مثبت، احساس شادابی و نشاطی که متعاقب ِیک تمرین ورزشی صحیح در جسم و روان خود احساس می کنند، باعث ایجاد نوعی اعتماد بنفس، همکاری و اهمیت دادن به دیگران در بازیهای تیمی، همیاری و گذشت برای رسیدن به اهداف جمعی و گروهی و بسیاری موارد دیگر می شود که تاثیر فراوانی در خود شکوفایی دانش آموزان دارد.
وی اظهارداشت: انجام فعالیت فیزیکی منظم به مدت ۶۰ دقیقه در روز، برای افزایش نشاط و شادی، تقویت اعتماد به نفس، کاهش اضطراب، استرس و افسردگی در نوجوانان و دانش آموزان ضروری و مهم است.
معاون بهداشتی دانشگاه بیان داشت: انجام فعالیت بدنی مانند پیاده روی با خانواده یا دوستان، پیاده یا با دوچرخه به مدرسه رفتن، ورزش های باشگاهی متناسب با سن و ... باعث تشویق نوجوانان و دانش آموزان جهت انجام فعالیت بدنی منظم می شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: آگاهی و نگرش دانش آموزان در زمینه فعالیت های بدنی می تواند موجب بهبود عملکرد آنان در زمینه انجام فعالیت بدنی و ورزش متناسب با سن و شرایط زمینه ای آنان شود.
دکتر جعفرزاده بر ضرورت انجام مراقبت های دوره ای نوجوانان و دانش آموزان تاکید کرد و افزود: انجام مراقبت های دوره ای به ویژه برای نوآموزان پیش دبستانی، دانش آموزان پایه های اول، چهارم، هفتم و دهم باعث حفظ و ارتقاء سلامت آنها می شود.
رئیس مرکز بهداشت استان تاکید کرد: همکاری مجموعه نهادهای مختلف اعم از خانواده، مسئولین مراکز بهداشتی، آموزش و پرورش و رسانه ها در این زمینه بسیار ضروری است.
وی تصریح کرد: دانش آموزان به همراه والدین خود جهت دریافت خدمات و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت به کلیه واحدهای بهداشتی در شهرستان ها مراجعه نمایند.
رئیس مرکز بهداشت استان اردبیل افزود: دریافت این خدمات و آموزش ها که مطابق با گروه سنی انجام می شود باعث پیشگیری، تشخیص و درمان زودهنگام برخی بیماری ها می گردد. بنابراین مراجعه دانش آموزان به همراه والدین خود جهت دریافت خدمات و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در واحدهای بهداشتی ضرورت دارد.