برگزاری اولین نشست مجمع استانی سلامت

برگزاری اولین نشست مجمع استانی سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل د راولین مجمع استانی سلامت گفت: مجمع سلامت استان با حضور استاندار، قائم مقام معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت نمایندگان مردم، مدیران کل، ثمن ها و سازمانهای دولتی و مردم نهاد به همت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل برگزار شد.
مجمع ملی سلامت در اسفند ماه ۹۵ به دستور ریاست محترم جمهور تأسیس شد و طبق مصوبه مجمع ملی سلامت در استانها نیز مجامع استانی سلامت شکل گرفت.
دکتر اخوان اکبری افزود: فلسفه وهدف برگزاری مجمع سلامت، اجتماعی شدن سلامت است که به معنای مشارکت سازماندهی شده ومشارکت آحاد مردم در امر سلامت است.
وی بیان کرد: تلاش گستردهای باید براساس چهارچوب ومشارکت بین بخشی از ظرفیتهای سازمانها ونهادها برای ارتقا سلامت شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: در واقع سلامت امری همگانی است و همه باید به این موضوع کمک کنند.
دکتر اخوان اکبری جلب مشارکت مردم وهمه دستگاهها در سیاستگذاری وبرنامه ریزی جهت ارتقا سلامت جامعه را راهبردی اساسی در نظام سلامت دانست واجتماعی شدن سلامت را از اولویتهای دولت دوازدهم عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: با اجتماعی شدن نظام سلامت، مردم با سبک زندگی درست اشنا شده واین امر راهکاری برای کاهش هدر رفت هزینههای درمانی میباشد.
وی عنوان کرد: بر اساس بررسیها واعلام سازمان جهانی بهداشت مدیران نظام سلامت تنها ۲۵ درصد نقش تامین سلامت جامعه را به عهده دارند ودر شرایط کنونی همه نهادها همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی ومردم در امر اجتماعی شدن سلامت مؤثر هستند.
دکتر فرشاد قائم مقام معاون اجتماعی وزارت بهداشت در اولین مجمع استانی سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در بین ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور جزو دانشگاههای موفق در تدوین برنامه جامع سلامت استانی است.
دکتر فرشاد با اشاره به سه پیام عمده مجمع افزود: اگر مجمع بتوانند این سه پیام را به خوبی تبیین نمایند مجمع به رسالت خود دست یافته است ۱- سلامت یعنی چه ۲- چه برنامهای برای سلامت جامعه نیاز است ۳- چه ابزاری برای مداخله داریم.
وی به نقش ۲۵ درصدی وزارت بهداشت در تأمین سلامت مردم اشاره کرد و گفت: ۱۰ درصد سلامت مردم برمیگردد به وضعیت ژنتیکی بر میگردد و ۱۰ تا ۱۵ درصد به خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده توسط وزارت بهداشت و اگر وزارت بهداشت بتواند به تنهایی با در اختیار داشتن امکانات کامل درمانی و ارائه مطلوب آن به مردم به این ۲۵ درصد دست یابد تازه ۲۵ درصد سلامت مردم تأمین شده است.
قائم مقام معاون اجتماعی وزارت بهداشت بیان داشت: اقتصاد کلان جامعه، رفتارهای دولتها، سرمایههای اجتماعی، آلودگی هوا، تربیت نادرست در مدارس، تصادفات و ترافیک و رانتهای اقتصادی و جریانهایی که سعی میکنند مصرف سیگار را افزایش دهد اینها همه تهدید کننده سلامت هستند و در واقع اگر این مشکلات را برطرف کنیم به ۷۵ %سلامت مردم دست یافتهایم.
مهندس بدری نماینده مردم شریف نیر، نمین و اردبیل در مجلس شورای اسلامی نیز در این مجمع با تقدیر از خدمات دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ارائه خدمات درمانی مناسب به مردم گفت: علیرغم اقدامات مناسب درمانی در چندین ساله گذشته در طرح تحول سلامت 'متاسفانه کمبود فضای فیزیکی درمانی در استان اردبیل کاملاً مشهود است و میطلبد که مسئولین و در رأس آن وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در احداث بیمارستان جنرال هزار تختخوابی در اردبیل اقدام سریع انجام دهند.
وی تسریع در اجرا و تجهیز بیمارستان تروما و بیمارستان پارس آباد را از عمده مطالبات مردمی عنوان کرد و گفت: وضعیت فیزیکی حاضر و کمبود تخت درمانی و مداوای بیمار در راهروهای بیمارستانی در شان مردم عزیز استان نیست.
دکتر خالقی نماینده مردم شریف خلخال در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در برنامه پنج ساله بر حضورموثر ادارات مرتبط با سلامت تاکید شده است.
دکتر خالقی افزود: فعال سازی شورای سلامت استان میتواند در تأمین سلامت همگانی مردم بسیار مؤثر باشد.
وی بیان داشت: وزارت بهداشت به تنهایی نمیتوانند از عهده تأمین سلامت مردم بر آید و در این راستا تمامی ارگانها و سازمانها باید با حضور فعال و با برنامه خود در این پویش ملی مشارکت نمایند.
رئیس مجمع سلامت استان و استاندار اردبیل مهندس بهنامجو در این مجمع گفت: جهت تأمین سلامت مردم ضروری بود که مجمع تشکیل یابد و خوشبختانه این مجمع با حضور ادارات مرتبط و سازمانهای مردم نهاد شروع به کار کرده است و ضروریست که دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ظرف دو هفته برنامه جامع و تدوین شده خود را به مجمع تحویل دهد.
استاندار اردبیل با اشاره به مشکلات بهداشتی مردم افزود: متأسفانه استان اردبیل از لحاظ بعضی از شاخصهای درمانی مثل فشار خون و چاقی و کلسترول خون بالا از وضعیت خوبی برخوردار نیست و میطلبد که مسئولین و مجمع با برنامهریزی خوب به این مشکلات رسیدگی کنند.