تشویق و ترغیب جوانان برای آزمایش تالاسمی از وظایف مهم متولیان حوزه سلامت است
به گزارش روابط عمومی و خبرنگار و بدا:
دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مناسبت ۱۸ اردیبهشت روز جهانی تالاسمی و بیماران خاص گفت: تشویق و ترغیب جوانان برای آزمایش تالاسمی از وظایف مهم متولیان حوزه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: ۸ ماه می مصادف با ۱۸ اردیبهشت هر سال بنام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری این روز به نام این بیماری، توجه بیشتر مسئولین و مردم به مسئله تالاسمی است. فراهم آمدن امکانات درمانی مطابق با استاندارد های جهانی و دستیابی به خون سالم و کافی برای همه بیماران تالاسمی و عدم تولد بیمار تالاسمی در کشور اهداف عمده ای است که همه افراد و سازمان های درگیر در این بیماری به آنها می اندیشند و برای دستیابی به آن تلاش می کنند.
وی بیان کرد: تالاسمی واژه ای است که برای نخستین بار در سال ۱۹۲۵ میلادی یک پزشک متخصص کودکان روی بیماران مبتلا به کم خونی شدید با علا ئم بزرگی طحال و تغییر شکل استخوان صورت و جمجمه گذاشت و یک بیماری ارثی است که بدلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین حادث می شود و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: امروزه هر زن ومرد جوانی که قصد ازدواج دارند، به آنها توصیه می شود که احتمال ابتلاء به بیماری تالاسمی را قبل از ازدواج با انجام یک آزمایش ساده خون در یکی از مراکز مشاوره تالاسمی بررسی کنند. زیرا این بیماری به راحتی قبل از ازدواج قابل شناسائی بوده و می توان از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی جلوگیری کرد و ازسوی دیگر ابتلای به تالاسمی مشکلات بسیاری را برای بیمار و خانواده وی داشته و هزینه های سنگینی را بر سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل می کند.
این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر ناقل تالاسمی و بیش از ۲۰ هزار نفر مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران وجود دارد.
وی ادامه داد: با رایزنی هایی که بعمل آمده هزینه های جانبی بیماران خاص نیز که غیر مرتبط با بیماریشان هست مثل خدمات دندانپزشکی مشمول تخفیف شده و در مراکز دولتی دانشگاهی اینگونه افراد خدمات اخذ می کنند و به منظور رفاه حال بیماران خاص و تجمیع خدمات درمانی به فکر راه اندازی مرکز جامع درمانی خاص هستیم.
این مسئول ادامه داد: بیماران تالاسمی اردبیل اکثراً در مرکز بوعلی و بزرگسالان در مرکز امام اردبیل بررسی می شوند و هزینه پمپ تزریق دسفرال و سایر هزینه های مرتبط در این خصوص رایگان است.
دکتر اخوان اکبری اظهار داشت: بیماران خاص با فرانشیز کاملاً رایگان و بیماران صعب العلاج بر اساس برنامه تحول سلامت و ردیفهای تعریف شده وزارت حمایت می شوند و انجمنهای هموفیلی، تالاسمی، ام اس، انجمن کلیه و سرطان کودکان و بزرگسالان نیز در کنار مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هستند.
وی افزود: تعداد بیماران تالاسمی استان ۱۰۱ مورد، تعداد بیماران ام اس استان ۸۲۵ مورد، بیماران هموفیلی ۲۳۴ مورد و بیماران پیوند شده ۴۷۶ مورد می باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: ۵۱۲ بیمار دیالیزی هم اکنون در ۱۱ مرکز دیالیز با ۱۱۲ تخت درمان در کل استان تحت مداوا هستند.
وی تصریح کرد: کلیه خدمات تشخیصی و درمانی و دارویی قابل ارایه به بیماران خاص با دفترچه خاص در مراکز دولتی رایگان ارایه می شود.
دکتر اخوان اکبری افزود: مساعدت دارویی نیز برای کلیه بیماران خاص و صعب العلاج جهت تهیه دارو انجام میشود و این بیماران تا سقف ۸۰ درصد مشمول تخفیف می شوند.