کنترل دخانیات راهی است برای دستیابی به اهداف جهانی

۰۷ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۱:۲۷ کد : ۳۷۱۱ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۴۶
کنترل دخانیات و پیشگیری از مصرف آن علاوه بر صرفه جویی های اقتصادی، کاهش هزینه های زندگی و کاهش بار بیماری ها می تواند اثرات مخرب زیست محیطی را که صنعت دخانیات اعم از تولید، تجارت و مصرف آن ایجاد می کند را کاهش دهد.
کنترل دخانیات راهی است برای دستیابی به اهداف جهانی

کنترل دخانیات و پیشگیری از مصرف آن علاوه بر صرفه جویی های اقتصادی، کاهش هزینه های زندگی و کاهش بار بیماری ها می تواند اثرات مخرب زیست محیطی را که صنعت دخانیات اعم از تولید، تجارت و مصرف آن ایجاد می کند را کاهش دهد.

کنترل دخانیات می تواند چرخه فقر را شکسته و به گرسنگی ها پایان دهد و موجب ترویج کشاورزی پایدار و رشد اقتصادی در کشورها شود. همچنین این اقدام، راهی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی خواهد بود.

افزایش مالیات بر محصولات دخانی می تواند علاوه بر تامین مالی باعث پوشش بهداشتی جهانی و دیگر برنامه های توسعه ای در دولت ها شود.

نه تنها دولت ها، بلکه مردم می توانند در سطوح فردی با تلاش ها و برنامه های کنترل دخانیات به ساخت یک جهان عاری از دخانیات و پایدار کمک کنند. مردم می توانند به کمپین های «محصولات دخانی هرگز» بپیوندند.

کسانی که مواد دخانی (سیگار، قلیان و...) مصرف می کنند، باید سعی در ترک این عادت کنند و یا به دنبال برنامه ای برای ترک دخانیات باشند و با این کار علاوه بر دستیابی به سلامت جسمانی، می توانند به نوبه خود به کسانی که در معرض دود دست دوم هستند نیز هستند از جمله کودکان، اعضای خانواده و دوستان کمک کنند.

هزینه ای که صرف دود شدن مواد دخانی می شود می تواند در مصارف ضروری دیگر از جمله خرید مواد غذایی سالم، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش کاربرد داشته باشد.

کمپین روز جهانی بدون دخانیات سال ۲۰۱۷ بر ارتباط بین مصرف دخانیات، کنترل دخانیات و توسعه پایدار متمرکز شده است.

خسارت دخانیات علاوه بر سلامت، مسایل دیگری را از جمله امنیت غذایی، برابری جنسیتی، آموزش و پرورش، رشد اقتصادی و محیط زیست را تهدید می کند.

در برخی از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، سازمان جهانی بهداشت، شیوع مصرف دخانیات ۵۲% در مردان و ۲۲% در زنان گزارش شده است. اطلاعات مرتبط در گروه سنی جوانان به همین نسبت هشدار دهنده است. به نحوی که شیوع مصرف دخانیات در برخی از کشورها تا ۴۲ درصد در پسران و ۳۱ درصد در دختران رسیده است.

دولت ها می توانند با اجرای موثر کنوانسیون کنترل دخانیات و اقدامات کاهش تقاضا در استراتژی های mpower شیوع مصرف دخانیات در بین ۲۰ تا ۴۰ درصد در طی ۵ سال کاهش دهند.

کمپین روز جهانی بدون دخانیات سال ۲۰۱۷ با هدف برجسته نمودن تهدیدات صنایع دخانی در دستیابی به توسعه پایدار از جمله سلامت و رفاه اقتصادی شهروندان در همه کشورهای جهان ایجاد می نمایند، نامگذاری شده است.

اقدامات توصیه شده سازمان جهانی بهداشت به ذینفعان در برنامه کنترل دخانیات

کنترل دخانیات موجب نجات انسان ها و کاهش نابرابری در سلامت می شود. این موضوع همچنین موجب شکسته شدن حلقه فقر، پایان دادن به گرسنگی، ترویج کشاورزی پایدار، رشد افتصادی و مقابله با تغییرات آب و هوایی است.

آخرین ویرایش۰۷ خرداد ۱۳۹۷