رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مانور برپایی بیمارستان صحرایی:
حضور عوامل اورژانس استان بر سر صحنه های تصادف جاده ای وشهری از استاندارد کشوری مطلوبتر است
به گزارش روابط عمومی و خبرنگار وبدا:
فرهاد غیبتی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان اردبیل در این خصوص گفت: بیمارستان صحرایی برپا شده شامل ۱۱ تخته چادر به متراژ ۴۰۷ متر مربع با ۵۰ تخت بستری متشکل از بخشهای اورژانس ، تریاژ، تحت نظر، اتاق CPR،رادیولوژی، اتاق عمل سرپایی و بخشهای بستری زنان و مردان است.
غیبتی دبیر کارگروه بهداشت ودرمان در حوادث غیر مترقبه استان افزود: این بیمارستان، مقاوم به آتش وآب و رطوبت بوده و قابلیت استفاده در دمای ۶۰ درجه بالای صفر و ۶۰ زیر صفر را داشته و ستونهای آن با پمپ باد برقی و دستی شکل گرفته و نیازی به تنظیم باد با تغییرات دمایی تا یک هفته را ندارد.
وی اضافه کرد: بیمارستان صحرایی برپا شده در این مانور مجهز به سیستم سرمایشی، گرمایشی، ژنراتور برق و روشنایی بوده و دارای دو تانکر ۲۰۰۰ لیتری جهت مصرف سوخت و آب میباشد که داخل ۳ دستگاه کانکس چرخدار مجهز به مال بند بوده و به آسانی با بکسل کردن میتوان به محل حادثه انتقال داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در حاشیه این برنامه اظهار داشت: دراین مانور ضمن فعال بودن همزمان ۵۳ پایگاه سطح استان، با شرکت تعداد ۷۰ نفر از تکنسینها و دانشجویان فوریتهای پزشکی سطح استان وبا بهره گیری از ۱۰ دستگاه آمبولانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس ،۲ دستگاه موتورلانس و یک فروند بالگرد، توانمندی اورژانس پیش بیمارستانی اردبیل به نمایش گذاشته شد.
دکتر اخوان اکبری رئیس کارگروه بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه استان در خصوص امدادرسانی به موقع عوامل اورژانس استان در حوادث ترافیکی سطح استان عنوان داشت: پس از درخواست کمیسیون ایمنی و تصادفات جاده ای استان در خصوص عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی درتعداد ۱۷ مورد تصادفات جاده ای پر تلفات در ۷ ماهه اول سالجاری، میانگین مدت زمان رسیدن بر بالین مصدومین ۱۰/۱۲۵ دقیقه بود.
وی تصریح کرد: حضور به موقع عوامل اورژانس استان بر سر صحنه های تصادف و سایر موارد، نشان از آمادگی وگستردگی پایگاههای اورژانس هست واین در حالیست که میانگین استاندارد کشوری حضور در صحنه تصادفات ۱۴ دقیقه در جاده های اصلی میباشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضمن تاکید بر برنامه های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برای تجهیز پایگاه های اورژانس سراسر استان اظهار داشت: در چند ماه گذشته تعداد ۷ دستگاه آمبولانس بنز اسپرینتر در اختیار شهرهای مختلف استان قرار گرفته وپیگیر تامین آمبولانسهای کمک دار جهت استفاده در مناطق صعب العبور وکوهستانی هستیم.
دکتر اخوان اکبری اظهار امیدواری کرد با کمک استانداری اعتبار مورد نیاز این بیمارستان صحرایی جهت خرید لوازم وتجهیزات پزشکی تامین گردیده و جمعی ازمدیران بحران و پدافند غیرعامل استانداری اردبیل قول مساعد جهت تامین اعتبار تجهیزات پزشکی بیمارستان صحرایی را دادند.