معاون بهداشتی دانشگاه در حاشیه روز جهانی ایدزگفت
افرادی که رفتارهای پر خطر دارند جهت انجام آزمایش به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه نمایند
به گزارش روابط عمومی و خبرنگار وبدا:
دکتر نخستین معاون بهداشتی دانشگاه در حاشیه روز جهانی ایدز گفت: تخمین زده می شود که حدود ۶۰۰۰۰ نفر در کشور مبتلا به اچ آی وی هستند، اما در حال حاضر کمتر از نیمی از آنها شناسایی شده اند.
دکتر نخستین با تاکید بر اینکه بیشتر مبتلایان به اچ آی وی از میان آسیب پذیرترین گروهها، یعنی زنان تن فروش، معتادان تزریقی و زندانیان بوده اند اظهار داشت: برای پیشگیری از اچ آی وی باید به این گروههای در معرض خطر توجه ویژه ای شود.
وی یکی از اقدامات مهم در پیشگیری از ابتلاء به اچ آی وی را توسعه و افزایش مراکز انجام دهنده تست تشخیص سریع اچ آی وی عنوان کرد و افزود : برنامه های امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در جهت افزایش دسترسی مردم به انجام تست های تشخیص سریع به صورت جدی در حال اجراء و پیگیری است. دکتر بابک نخستین ادامه داد: از اقدامات مهم دیگر در پیشگیری از ابتلاء به اچ آی وی، تقویت همکاریهای بین بخشی در MMT (مراکز درمان سوء مصرف مواد) و زندانها با انجام مشاوره و تست تشخیص سریع اچ آی وی است.
معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: یکی دیگر از گروههای هدف در برنامه پیشگیری از اچ آی وی، مادران باردار هستند، چون جلوگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به کودک از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و در این راستا برای کلیه مادران باردار در سه ماهه اول بارداری تست تشخیص سریع اچ آی وی انجام می گیرد.
وی با اعلام اینکه کلیه بیماران شناسایی شده با تکمیل پرونده در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری تحت درمان با داروهای اچ آی وی قرار می گیرند گفت: مشاوره و انجام تست های تشخیص سریع ایدز درمراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در کلیه شهرستانها به صورت رایگان انجام می گیرد.
دکتر نخستین با بیان این مطلب که شعار امسال روز جهانی اچ آی وی " برای آگاهی از سلامتی خود، من هم آزمایش اچ آی وی می دهم" هست عنوان کرد: لازم است افرادی که رفتارهای پر خطر دارند جهت انجام آزمایش به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه نمایند.