بیماری های قلبی و عروقی ، مغزی و سرطان ها سه عامل مهم مرگ ومیر است

۲۷ مهر ۱۳۹۵ | ۱۳:۱۸ کد : ۶۱۴ اخبار اصلی اخبار
تعداد بازدید:۱۱۹۵
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: عامل اصلی افزایش بیماری سرطان در استان اردبیل تغذیه نامناسب است که باید برای اصلاح آن فرهنگ سازی شود.
بیماری های قلبی و عروقی ، مغزی و سرطان ها سه عامل مهم مرگ ومیر است

به گزارش روابط عمومی و خبرنگار وب دا: دکتر سید حجت خلیل اللهی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اردبیل به مناسبت روز جهانی غذا افزود: بیماری های قلبی و عروقی، مغزی و سرطان ها سه عامل مهم مرگ ومیر است که روز بروز بر میزان آنها افزوده شده که بیشتر آنها با ایمنی و امنیت غذایی مرتبط است.

وی غذاهای کهنه، غذاهای حاوی نیترات، غذا و گوشت های بسته بندی شده با نایلون و فریزر،

نگهداری آب در بطرهای پلاستیکی، استفاده از سبزی های تولید شده با آب فاضلاب و استفاده از نان کپک زده توسط انسان ها و احشام را از جمله عوامل شیوع سرطان اعلام کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه اضافه کرد: سالانه از ۹۰ هزار بیمار سرطانی در کشور ۵۵ هزار مورد آن منجر به مرگ می شود و هر سال هم ۸۰ هزار میلیارد ریال صرف هزینه درمان این بیماری می شود که پیش بینی شده تا ۲۰ سال آینده میزان این بیماری ۸۰ درصد افزایش یابد.

وی گفت: هرچند در مقایسه با کشورهای دیگر آمار مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در کشور ما اندک است اما سیر صعودی آن بسیار وحشتناک است که عمده علت آن ناشی از غذاهای آلوده و نامناسب است.

وی بیان کرد: سرطان معده، روده، ریه و پستان چهار بیماری شایع ه در کشور است که سرمنشا بیشتر آنها تغذیه نامناسب است.

دکتر خلیل اللهی کمبود ویتامین D را در جامعه نگران کننده دانست و افزود: یکی از موارد بسیار حساس و خطرناک کمبود این ویتامین است بطوریکه بالای ۹۰ درصد اردبیلی ها کمبود ویتامین D دارند و اخیراً وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی برنامه هایی ر ابرای رفع این مشکل تدارک دیده که در حال اجراست.

وی مصرف بیش از حد نمک و قند را در مرگ زودرس انسانها دخیل دانست و افزود: میزان مصرف نمک در روز ۳ تا ۵ گرم باید باشد حال آنکه این میزان در کشور ما حداقل ۱۵ تا ۲۰ گرم در روز بوده که متاسفانه ۲۵ درصد مرگ زودرس را بعنوان قاتل شور افزایش داده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به خرید تجهیزات آزمایشگاه غذا و دارو در استان اردبیل افزود: سال گذشته برای خرید تجهیزات ۱۲ میلیارد ریال هزینه شد که می توان با این تجهیزات میزان سلامتی غذا و دارو را سنجش کرد.

دکتر خلیل اللهی گفت: سالانه ۱۱ هزار نمونه مواد غذایی در این آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار می گیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص توقیف مواد غذایی تقلبی از قبیل برنج، گندم وعسل گفت: سال گذشته ۱۷ تن عسل تقلبی ،۶۲۰ تن برنج تاریخ گذشته، ۲۲۷ تن گندم غیر قابل مصرف انسانی و ۱۰ تن یخمک، نوشمک و خامک توقیف شد البته عسل های تقلبی و یخمک، نوشمک و خامک امحا شدند اما برنج ها و گندم های تاریخ گذشته به مصارف صنعتی اختصاص داده شد.

دکترخلیل اللهی با بیان اینکه محصولات تولیدی استان اردبیل سالمترین محصولات هستند افزود: تنها ۱۰ درصد عسل های تولیدی در این استان مشکل دار هستند در حالی که در دیگر استانها بعضاً این آمار ۶۰ درصد است.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از فروش عسل های تقلبی به شورای سلامت پیشنهاد شده یک مرکز فروش عسل در اردبیل دایر شود تا عملیات عرضه این محصول با نظارت معاونت غذا و دارو انجام بگیرد که نمونه آن در سرعین دایر شده است.

دکتر خلیل اللهی آب آشامیدنی اردبیل را سالم دانست و افزود: آب اردبیل مشکل بهداشتی ندارد اما یکسری نواقص هایی در لوله های آب وجود دارد که در صورت تعویض لوله های فلزی می توان به سالم تر شدن آب کمک کرد.

وی بااشاره به اصلاح الگوی مصرف جوش شیرین در نانوایی ها افزود: استان اردبیل اولین استانی است که توانست میزان استفاده از جوش شیرین را از ۷۴ درصد به کمتر از ۱۰ درصد در رومال بربری برساند.

آخرین ویرایش۲۷ مهر ۱۳۹۵