اولین نشست اجرایی ستاد بسیج ملی کنترل فشارخون بالا به ریاست دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۳:۰۷ کد : ۶۸۵۷ اخبار دانشگاه

به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

جلسه ستاد بسیج ملی فشار خون بالا با حضور اعضا، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی استان و سازمان‌های دولتی و خصوصی حامی طرح در محل سالن کنفرانس ریاست دانشگاه به ریاست دکتر اخوان اکبری رئیس ستاد تشکیل و اهداف اجرای طرح به اعضای حاضر اعلام شد.

دکتر اخوان اکبری رئیس ستاد اجرایی کنترل فشار خون بالای استان در ابتدای نشست با اشاره به اهداف ملی و منطقه گفت: حرکت ملی و پوشش عمومی راه اندازی شده در خصوص فشار خون با توجه به اهداف طرح و گروه هدف وسیع به تعداد حداقل ۵۰ درصد افراد ۳۰ سال به بالا که ۲۰ میلیون نفر را شامل می‌شود دستیابی به اهداف بدون مشارکت عمومی سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان و مجریان محیطی امکان‌پذیر نخواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به زمان طرح گفت: آغاز طرح بسیج ملی همزمان با روز جهانی فشار خون بالا ۱۷ اردیبهشت رسماً توسط وزیر بهداشت از رسانه ملی اعلام شد و این برنامه ابتداً سه هفته تا عید سعید فطر اطلاع‌رسانی خواهد شد و و تا ۱۵ تیرماه زمان اجرایی و سنجش فشار خون توسط مجریان محیطی و اکیپ‌های تعیین شده در سطح استان و خود مردم به مرحله اجرا گذاشته می‌شود.

دکتر اخوان اکبری با اشاره به تعداد افراد بالای ۳۰ سال در استان افزود: تعداد ۶۳۰ هزار نفر مشمول طرح سنجش فشار خون بوده و برنامه ریزی لازم برای پوشش همگانی اقدام گردیده است و بیماران کلیوی و مادران باردار در هر رنج سنی شامل طرح شده و اقدامات غربالگری انجام خواهد شد.

وی همچنین به شعار بسیج ملی کنترل فشار خون اشاره کرد و گفت: شعار این طرح جهت آگاه سازی عمومی با عنوان (فشار خون؛ بدانیم، اقدام کنیم) بنا به اهمیت و ضرورت و تهدیدات سلامتی و جهت کنترل و کاهش بیماری‌های غیر واگیر که در حال حاضر به عنوان مرگ خاموش معرفی می‌شود تعیین و ابلاغ شده است.

دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: در ۲۰ سال اخیر آمار مرگ ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در جهان به دو برابر رسیده و در جهان در ۲۰۱۷ ده میلیون نفر توسط این بیماری‌ها به کام مرگ کشیده شدند و در ایران نیز طبق آمار رسمی تعداد ۹۷ هزار نفر در این مدت به علت این بیماری‌های غیر واگیر جان خود را از دست دادند و زنگ خطر و تهدیدات ناشی از بیماری‌های فشار خون بالا و پیامدهای ناگوار از جمله سکته‌های قلبی و مغزی و مرگ زودرس و نارسایی‌های کلیوی ناشی از آن بوده و کنترل آن با تغییر در رفتار و عادات نامناسب غذایی و سبک زندگی سالم، کاهش مصرف نمک، افزایش تحرک بدنی اختلال چربی، کاهش مصرف سیگار و الکل قابل پیشگیری است.

این مقام مسئول در حوزه سلامت استان اظهار امیدواری کرد و گفت امید است عموم مردم بزرگوار استان با همکاری شایسته خود با متولیان و مجموعه دست‌اندرکاران در تحقق اهداف طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا ما را یاری کنند تا دانشگاه در انجام رسالت خطیر تأمین سلامت آحاد جامعه موفق عمل نمایند و برای سنجش فشار خون روش‌های مختلفی از جمله حضور کارشناسان و مجریان طرح در مراکز درمانی بهداشتی پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت حضور اکیپ‌های سیاری در اماکن تعیین شده در جای جای استان پیش‌بینی شده تا اهداف طرح در مدت زمان تعیین شده به نحو مطلوب اجرا شود و شیوه دیگری که در سامانه www.salamat.gov.ir تعبیه شده تا افرادی که می‌توانند با مراجعه به سامانه و خوداظهاری در این طرح مشارکت داشته باشند.