در گفتگو با وب دا مطرح شد؛

فعالیت ۱۳ مرکز مشاوره تالاسمی در اردبیل/ پیشگیری محور برنامه‌ها

۰۴ خرداد ۱۳۹۸ | ۰۹:۴۴ کد : ۶۹۱۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۸۴
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از فعالیت ۱۳ مرکز مشاوره تالاسمی در سطح شهرستان‌های این استان جهت مشاوره متقاضیان ازدواج خبر داد.

بابک نخستین در گفتگو با خبرنگار وب دا افزود: علاوه بر این مراکز، خدمات قابل توجهی در خصوص برنامه کشوری پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور در خانه‌های بهداشت، مراکز و پایگاه‌های بهداشت استان به عموم مردم و نیز به زوجین ارائه می‌شود.

وی آموزش عمومی در مورد بیماری تالاسمی و پیشگیری از آن، آموزش و ارتقا سطح آگاهی عمومی با تاکید بر آموزش گروه‌های در شرف ازدواج، ترغیب افراد در شرف ازدواج به انجام آزمایش‌های تالاسمی، آموزش عوامل مؤثر بر موفقیت برنامه و… را از جمله خدمات ارائه شده در حوزه آموزشی و پیشگیری برشمرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به آموزش و ترغیب زوج‌های ناقل در خصوص اهمیت و ضرورت استفاده از روش‌های مطمئن تنظیم خانواده یادآور شد: در مشاوره با زوجین ناقل پس از مشاوره دو حالت بوجود می‌آید، یا زوجین ناقل از ازدواج منصرف می‌شوند و یا زوجین در صورت تصمیم به ازدواج جهت آزمایشات تکمیلی مرحله اول و دوم به آزمایشگاه ژنتیک معرفی می‌شوند.

وی تصریح کرد: در عین حال مراقبت از زوج‌های ناقل شناسایی شده و والدین بیماران تالاسمی و ارجاع زوجین ناقل برای آزمایشات PNDاز جمله اقداماتی است که در راستای برنامه کشوری پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور در خانه‌های بهداشت، مراکز و پایگاه‌های بهداشت استان انجام می‌شود.

نخستین با بیان اینکه هم اکنون ۱۰۱ بیمار تالاسمی ماژور در مراکز درمانی و بیمارستان‌های این استان تحت درمان هستند، ادامه داد: بیماری تالاسمی ماژور یک بیماری با علائم شدید بوده و دارای عوارض زیادی بوده و باعث تحمیل هزینه بالا برای بیمار و خانواده و جامعه می‌گردد.

وی آزمایشات قبل از ازدواج را برای جلوگیری از بروز بیماری تالاسمی بسیار مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: به این دلایل توصیه می‌گردد کلیه داوطلبان ازدواج بایستی قبل از جاری شدن صیغه محرمیت یا عقد شرعی برای انجام آزمایشات تشخیصی تالاسمی مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تاکید کرد که در واقع این عمل باید به عنوان اولین اقدام قبل از تدارک مراسم ازدواج انجام گیرد تا از تولد کودک مبتلا به تالاسمی ماژور پیشگیری شود.

آخرین ویرایش۰۴ خرداد ۱۳۹۸