کارگاه آموزشی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان با اولویت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) برگزار شد

۱۶ تیر ۱۳۹۸ | ۱۰:۱۰ کد : ۷۵۰۷ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۴۹
مصادف با روز ملی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان کارگاه آموزشی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان با اولویت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) ۱۵تیر با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و مدیران و کارشناسان ستادی مرتبط با برنامه معاونت های بهداشت و درمان و با شرکت مسئولین بیماریها، آزمایشگاه، بهداشت محیط، کارشناسان بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان و پرستاران کنترل عفونت بیمارستانی شهرستانهای تابعه در سالن جلسه در سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
کارگاه آموزشی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان با اولویت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) برگزار شد

به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
دکتر نخستین معاون بهداشتی دانشگاه در این کارگاه گفت: هدف از برگزاری این کارگاه تقویت همکاریهای درون بخشی و حساس سازی و تشدید برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بمنظور آمادگی سیستم شبکه جهت مقابله و پیشگیری و کنترل آنها  است.
معاون بهداشتی دانشگاه افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، کالاآزار، کیست هیداتیک و  سیاه زخم از مهمترین بیماریهای است که انسان از طریق حیوانات و دامهای اهلی آلوده به آنها مبتلاء می شوند. CCHF بعلت میزان کشندگی بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است  و با توجه به فصل شیوع بیماری در استان و گزارش دو مورد قطعی بیماری، لازم است نظام مراقبت و گزارش دهی در سیستم شبکه تقویت و تشدید گردد. آموزش و اطلاع رسانی عموم جهت شناساندن علائم، راههای انتقال و پیشگیری بیماری و تشخیص سریع و درمان فوری بیماران جهت جلوگیری از مرگ و میر بیماری نقش اساسی دارد و باید در اولویت برنامه های مراقبتی بهداشت و درمان قرار گیرد.
دکتر نخستین اظهار داشت : بدلیل نا کافی بودن پوشش واکسیناسیون دامی و کتمان کردن دامهای آلوده توسط صاحبان دامها و تماس با ترشحات و بافت های آنها و همچنین عدم رعایت موازین بهداشتی شیوع بیماری را افزایش می دهد. بطوریکه تعداد مبتلایان این بیماری در استان نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است. واکسیناسیون دامی، رعایت موازین بهداشتی در تماس با دامها، بهسازی جایگاه نگهداری دام و اطلاع رسانی عموم از مهمترین راههای پیشگیری این بیماری می باشد.
وی بیان داشت: هاری از دیگر بیماریهای کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد که با شروع علائم بیماری در انسان و حیوان مرگ و میر آن صد در صد می باشد. متاسفانه میزان بروز حیوان گزیدگی در استان در مقایسه با کشور بالاست و استان اردبیل از نظر حیوان گزیدگی رتبه دوم در کشور دارد. خوشبختانه علیرغم بالا بودن میزان بروز حیوان گزیدگی در استان، بدلیل مراقبت و پیگیری فعال موارد حیوان گزیدگیها از طریق تزریق واکسن و سرم هاری هیچگونه مرگ ناشی از هاری انسانی در 5 سال گذشته در استان گزارش نشده است. با توجه به مرگ و میر صد در صد هاری در صورت حیوان گزیدگی مراجعه فوریً به مراکز درمان پیشگیری هاری جهت مراقبت و تزریق واکسن و سرم هاری تاکید می گردد. مراکز درمان پیشگیری هاری به صورت شبانه روزی در کلیه شهرستانها آماده ارائه خدمات می باشد و کلیه خدمات ارائه شده در این مراکز رایگان است.

آخرین ویرایش۱۶ تیر ۱۳۹۸