مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درحاشیه اولین اردوی فرهنگی، بصیرتی:

تنگه هرمز برای ایران یادآور نقش تاریخی کوه احد است.

۱۹ تیر ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۳ کد : ۷۵۵۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۲۴۶
دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با همکاری بسیج جامعه پزشکی با انجام مکاتبات لازم با سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه و سردارکاتبی مسئول راهیان نور دریایی سپاه اقدام به برگزاری اولین اردوی فرهنگی، بصیرتی و بازدید از دست‌آوردها و توانمندی های دریایی سپاه و انقلاب اسلامی برای اساتید و همکاران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نمود.
تنگه هرمز برای ایران یادآور نقش تاریخی کوه احد است.

به گزارش روابط عمومی نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

حجت الاسلام حمید واحدی زاده مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ما در مورد این اردوی بصیرتی معرفتی که در طول 3 روز برگزار شد، بیان داشت:

در این اردو بعد از استقرار در قشم،  از ستاد هوا فضای سپاه،  مرکز فرماندهی و عملیاتی پهبادی سپاه، مرکز کنترل راداری فضای خلیج همیشه فارس و تنگه هرمز، اقتدار و چشم بیدار نظام مقدس مان که پهباد میلیونی متجاوز سرنگون شده آمریکا را رصد کرده بودند را از نزدیک مشاهده کردیم، همچنین از قرارگاه دریایی امام محمد باقر (ع) سپاه در قشم بعد از دیدار با فرماندهی و معاونین عملیاتی قرارگاه جلسه صمیمی داشتیم و از مرکز قایق های تندرو و عملیاتی بازدید کرده و موفق شدیم گشتی با قایق های تندرو داشته باشیم. 

روز دوم از جزیره بوموسی آخرین نقطه خاکی ایران اسلامی که نفوذ و حضور قدرتمند ایران را در دل آبهای خلیج همیشه فارس و استراتژیک ترین منطقه در جهان بازدید شد. یادمان شهدای جزیره بو موسی اولین محل برای ادای احترام به شهدا و تجدید پیمان با شهیدان شاهد بود و تأکید بر ادامه راه آنان با تلاش ، جهاد خالصانه و پیروی از ولایت  و اسقامت ، پایداری در تداوم انقلاب ، جلسه و دیدار صمیمی  با فرماندهی نیروی دریایی سپاه در جزیره بو موسی ( سرهنگ مرادی) و تجلیل از  آنان و اهدای تندیس ویژه دانشگاه به ایشان، بازدید از ستاد فرماندهی قرارگاه  و جلسه با فرماندهی عملیاتی جزیره ( سرهنگ کشتکار)کسب اطلاعات لازم در اهمیت سه جزیره « بو موسی، تنب بزرگ و تنب کوچک»، بازدید از مواضع دفاعی ، سنگرهای مجهز و آماده، استحکامات نظامی، دیدار با سرباز پاسدارهای آماده‌ و در نهایت حضور و اقامه نماز در حسینیه اصلی جزیره و سخنرانی در آنجا به وسیله اینجانب، (حجت الاسلام واحدی زاده)  از دیگر برنامه های اردوی فرهنگی بصیرتی در جزیره بو موسی بود.       

روز سوم با بالگرد سپاه به جزیره تنب بزرگ عازم شدیم. دیدار از مواضع دفاعی آمادگی های نظامی، روحیه بالای مدافعین مرز و بوم اسلامی، سنگر های  سرتاسر اطراف جزیره، تداعی کننده سنگرهای جبهه های دفاع مقدس و در نهایت انتقال با بالگرد به قشم و از آنجا پرواز به تهران و سپس با « ون » به اردبیل پایان بخش این اردوی فرهنگی بصیرتی اساتید و همکاران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.

 مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در پاسخ به این سوال خبرنگار ما در مورد اهمیت سه جزیره ابوموسی موسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پاسخ داد:

جزایر سه گانه را در یک جمله می توان « چشم بیدار انقلاب » نامید.و تنگه هرمز برای ایران یادآور  نقش تاریخی کوه احد است.

ایران‌ اسلامی حاکمیت‌ یکی‌ از مهمترین‌ تنگه‌های‌ بین‌المللی‌ یعنی‌ تنگه‌ هرمز را داراست‌ که‌ نبض خلیج‌ فارس‌ را در دست‌ دارد. جزایر سه‌گانه‌ تنب‌ بزرگ‌ ، کوچک‌ و بوموسی‌ سه‌ جزیره‌ از شش‌ جزیره‌ ایرانی‌ هستند که‌ به‌ جزایر قوسی‌ مشهور هستند. اهمیت‌ این‌ جزایر به خاطر موقعیت‌ نظامی‌شان‌ است‌ که‌ به‌ عنوان‌ دژ دفاعی‌ تنگه‌ هرمز قلمداد می‌شوند.

جزایر سه گانه اهمیت خاصی در دفاع از ایران اسلامی دارند و به لحاظ نظامی فوق العاده مهم و دارای موقعیت ویژه  تدافعی و البته در صورت ضرورت آفندی هستند،  با دقت و در جغرافیای طبیعی خلیج فارس در می یابیم که قدر و ارزش نظامی جزایر سه گانه برای ما خیلی مهم است، چرا که ایران به تعدادی جزایر برخوردار از موقعیت ممتاز در تنگه هرمز در دهانه خلیج فارس حاکمیت دارد. از آن میان شش جزیره که زنجیره قوسی دفاعی ایران را تشکیل می دهند اهمیت بیشتری دارند.

این جزایر عبارتنداز؛ هرمز، لارک، قشم، هنگام، تنب بزرگ و بوموسی که در فاصله هایی نسبتا کوتاه از یکدیگر قرار دارند و هرکدام مانند چندین ناو هواپیما بر در نقاط حساس آماده  و مستقر هستند . یک منحنی فرضی که این جزایر را به یکدیگر وصل می نماید، به درک برتری استراتژیک ایران در کنترل امنیت تنگه [هرمز]  گلوگاه حیاتی و امنیتی کمک بیشتری می کند.

از نظر جغرافیایی اصولاخلیج فارس، یک دریای عمیق نیست و جالب آن که عمیق ترین قسمت آن نیز که جهت کشتیرانی و به ویژه حمل ونقل کشتی های بزرگ مناسب می باشد، تقریبا در محدوده متعلق به ایران واقع شده است.

در قسمت شمال این معبر، جزایر ایرانی قشم، «هرمز و لارک» قرار دارند. علاوه براین، در ابتدای این راه عبور، کشتی های بزرگ جنگی و نفت کش ها مجبور هستند از کنار جزایر ایرانی تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی و... عبور کنند.

بنابر این باید مهمترین دلیل اهمیت جزایر سه گانه را در افزایش توان دفاعی و آفندی  جست وجو کرد. بنابر این دو جزیره «تنب بزرگ و کوچک»  به همراه جزیره « بوموسی » بخشی از سیستم دفاعی و حفاظتی تنگه هرمز و کرانه های جنوبی کشور را تشکیل می دهند و به علاوه موقعیت جغرافیایی آنها در عمق آب های خلیج فارس و همچنین در داخل دو کریدور رفت و برگشت بین المللی کشتی ها، آنها را از اهمیت استراتژیک خاصی برخوردار نموده است.

کنترل‌ تنگه‌ هرمز براقتصاد و انرژی‌ ، رفت‌ و آمد و حمل‌ ونقل‌ نیروی‌ نظامی‌ در خلیج‌ فارس‌ آن‌ را به‌ صورت‌ یک‌ نقطه‌ فشار و کنترل‌ درآورده‌ است‌، هر کشوری کنترل آنرا  داشته باشد، کنترل نبض حیاتی جهان« شریان نفتی » در اختیار آن خواهد بود.

آخرین ویرایش۱۹ تیر ۱۳۹۸