معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته هست
به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
دکتر محسن ارزنلو معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همزمان با روز جهانی غذا در جمع خبرگزاریها با اشاره به اینکه بیش از یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته هست اظهار داشت:متاسفانه این وضعیت به دلایلی همچون استفاده بیش ازحد چربیهای مضر ،نمک و شکر و سایر مواد آلوده به سم و کود و عدم تحرک کافی سیر صعودی داشته است .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: درحال حاضر باپیشرفتهای فناوری و افزایش آگاهی مردم، جهت و سبک نظارتها تغییر یافته است و به سمت عاری نمودن مواد غذایی و خوراکی فراوری شده از آلودگی می رود و از طرفی برنامه کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، کاهش قند و شکر در مواد غذایی از اولویتهایی است که توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پیگیری میشود.
وی بیان داشت: اگر میزان مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، قند و شکر را در مواد غذایی به حد مطلوب برسانیم، سیر صعودی افزایش بیماریهای وابسته به تغذیه که باعث تهدید سلامت می باشد را میتوانیم متوقف کنیم .
دکتر ارزنلو گفت:مصرف کنندگان مواد غذایی فرآوری شده حتما جهت سلامت خود به نشانگرهای سلامت که بر روی محصول چاپ شده است توجه و دقت کافی داشته باشندو میزان نمک ،شکر ،چربی و سایر مواد متشکله را مورد بررسی قرار دهند.
این مسئول ادامه داد:کارشناسان و ناظران این معاونت شبانه روز در تلاش هستند تا مواد غذایی تولید شده درکارخانجات استان با بهترین کیفیت ممکن و با سلامت کامل در اختیار عموم مردم قرار گیرد و در این مسیر نیز با همکاری مراجع قضایی با خاطیان بهداشتی که امنیت و سلامت مردم را به خطر میندازند قاطعانه برخورد میکنند و در صورت مشاهده تخللف و هر گونه شکایت مردم می توانند با شماره 190 وزارت بهداشت تماس حاصل نمایند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تاکید کرد:ورزش منظم و کاهش مصرف نمک،شکرو چربیهای مضر استفاده از میوه جات و سبزیجات ضامن سلامتی افراد هست.