استفاده حداکثری از ظرفیت‌های درمانی استان در کنترل آنفولانزا/ خودداری از ازدحام و مراجعه بی‌دلیل به بیمارستان‌ها

۱۳ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۱۸ کد : ۹۱۹۱ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۱۳۲
آنفولانزا یا گریپ (Grippe) بیماری‌ای واگیردار است که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود
استفاده حداکثری از ظرفیت‌های درمانی استان در کنترل آنفولانزا/ خودداری از ازدحام و مراجعه بی‌دلیل به بیمارستان‌ها

به گزارش وب دای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مدتی است که از آغاز شیوع ویروس آنفولانزا همزمان با آغاز فصل سرما در کشور می‌گذرد و پیامدهای مختلفی در سطح کشور داشته است. آنفولانزا یا گریپ (Grippe) بیماری‌ای واگیردار است که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود. سه گونه ویروس وجود دارد که در حالت معمولی دورهٔ بیماری ۳ تا ۴ روز است مگر درمواردی که فرد از قبل درگیر بیماری دیگری بوده و با ابتلا همزمان به ویروس آنفلانزا علائم آن شدت گرفته است.

بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفولانزا را افزایش می‌دهند. همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. به دلیل واگیردار بودن این بیماری، انتقال آن در مکان‌های عمومی امکان انتقال زیاد است.

یکی از عادت‌های اشتباه مردم این است که در هنگام سرماخوردگی یا آنفولاانزا، دستمالی را که برای عطسه یا سرفه استفاده کرده‌اند در جیب یا دست خود نگه می‌دارند و مجدداً آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. این راه بسیار ساده‌ای است که عوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند؛ بیماران باید دستمال مورد استفاده را پس از یک بار مصرف فوراً دور بیندازند. 

به گزارش خبرنگار فارس از اردبیل،دکتر بابک نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در نشست خبری که با اصحاب رسانه برگزار شد با اشاره به آغاز شیوع ویروس آنفولانزا در استان اردبیل در فصل سرما همزمان با سراسر کشور، اظهار کرد: این ویروس جزء بیماری‌های خود کنترلی است که هر ساله در آغاز فصل سرما نمایان می‌شود که نوع h1n1 از گروه A از شدت بیشتری نسبت به سایر انواع ویروس آنفولانزا برخوردار است و احتمالا تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت.

وی افزود: سالمندان بالای ۶۵ سال، مادران باردار، بیماران دیابتی، کودکان و افرادی که بیش از اندازه آسپیرین مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا هستند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اذعان کرد: داروی این بیماری به اندازه کافی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها توزیع شده و برای جلوگیری از مقاوم شدن ویروس در برابر دارو صرفا به افرادی تجویز می‌شود که نیاز مبرم به مصرف آن داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعداد ۲۲۰۰ عدد از واکسن این آنفولانزا در مراکز درمانی توزیع شده است، تصریح کرد: مردم نیز می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها نسبت به تهیه این واکسن اقدام کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تشریح کرد: بهتر است عموم مردم با رعایت موارد اولیه بهداشتی نظیر عدم حضور در مراکز پرجمعیت، شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، مصرف نکردن داروی آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک، مصرف فراوان مایعات و عدم ارتباط با افراد مبتلا به این آنفلانزا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.

دکترنخستین با اشاره به اینکه تا به امروز از ۱۰۲ نفر از بیماران مبتلا به ویروس آنفولانزا نمونه برداری شده است، بیان کرد: افرادی که مشکوک به ابتلا به این ویروس هستند یا علائم خفیفی از آن را در خود می‌بینند در گام اول به مراکز بهداشت و درمانگاه‌ها مراجعه کنند و از مراجعه به بیمارستان‌ها و ازدحام خودداری کنند.

وی افزود: در اردبیل، بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) برای بزرگسالان و بیمارستان بوعلی برای اطفال در نظر گرفته شده است.

عیادت ممنوع !

در ادامه این نشست خبری، دکترمحمدرضا رضایی‌بنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه بهتر است مردم در روند بهبود بیماری عجله نکنند اظهار کرد: این بیماری دوره‌ای دارد که فرد بیمار باید طی کند و مراجعه متعدد به پزشک و مراکز درمانی و مصرف داروی زیاد تأثیری در روند بهبود بیماری ندارد.

وی افزود: با توجه به مراجعه متعدد افراد به بیمارستان‌ها در برخی از مراکز درمانی تخت‌های مازاد در نظر گرفته شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: از ظرفیت تمامی پزشکان و مراکز درمانی برای کنترل این اپیدمی استفاده شده است.

رضایی بنا گفت: مردم از ارتباط و عیادت با فرد بیمار خودداری کنند تا از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری شود.

آخرین ویرایش۱۳ آذر ۱۳۹۸