کارگروه شورای سلامت و امنیت غذایی استان با موضوع کورونا ویروس و بیماریهای حاد تنفسی در استانداری تشکیل جلسه داد

۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۲۱ کد : ۹۷۸۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۷۷۵
کارگروه شورای سلامت و امنیت غذایی استان ۱۳ بهمن ماه جهت برنامه ریزی در خصوص پیشگیری و جلوگیری از ورود کورونا ویروس وآمادگی لازم و همچنین همکاری بین بخشی تمامی ادارات استان با حضور استاندار،رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و مدیران کل دستگاههای اجرایی در استانداری اردبیل برگزار شد .
کارگروه شورای سلامت و امنیت غذایی استان با موضوع کورونا ویروس و بیماریهای حاد تنفسی در استانداری تشکیل جلسه داد

به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

در این جلسه دکترقدرت اخوان اکبری گزارشی ازعملکرد برنامه پیشگیری از آنفلوانزا و آخرین وضعیت بیماری کوروناویروس در جهان و همچنین ضرورت آمادگی مقابله با بیماری در کشور و استان ارائه نمود و اظهار داشت: جهت مقابله با بیماری و جلوگیری از انتقال بیماری تدابیر لازم بهداشتی و درمانی  صورت گرفته است و پایگاه مراقبت بهداشت مرزی بیله سوار به طور شبانه روزی جهت مراقبت افراد ورودی از آذربایجان فعال و آماده باش می باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد:ویروس جدید کرونا که بتازگی در کشور چین شیوع و بروز داشته است بیماری ویروسی است و در حال انتقال به سایر کشورهاست و در این زمینه با توجه به اینکه این بیماری هیچ دارو و واکسنی ندارد لازم هست پیشگیریهای لازم از طریق مردم ونهادهای رسمی صورت پذیرد .

وی توضیح داد:اولویت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل جلوگیری از ورود این ویروس به استان و قرنطینه نمودن موارد احتمالی ابتلاءبه آن و حمایت درمانی از مبتلایان هست و در این راستا تمامی مراکز درمانی استان چه دولتی و چه خصوصی در حال آماده باش هستند.

این مسئول بیان داشت: اطلاع رسانی گسترده و افزایش اگاهی عموم مردم در این زمینه بسیار کار ساز هست و صدا و سیما ، نشریات و خبرگزاریها میبایست در این خصوص همت ویژه به خرج دهند و مردم را آگاه سازند.

وی ادامه داد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی70 درصد افرادی که تا به امروز به ویروس کرونا مبتلا شده اند، حدود پنج روز تا یک هفته بهبود پیدا کرده اند؛ ۳۰ درصد ممکن است دچار علائم شدید سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی و ریه شوند؛ ضمن اینکه ۵ درصد ممکن است به علت شدت بیماری نیاز به بستری در بخش آی سی یو تنفسی داشته باشند.

دکتر اخوان اکبری توضیح داد:مردم در تماس با سطوح آلوده یا  به محض ارتباط با افراد دیگر باید ۱۵ تا ۳۰ ثانیه دست خود را با آب و صابون بشویند یا با محلول ضد عفونی کننده و الکل دار که در همه جا قابل دسترسی است، ضدعفونی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود:  اگر فردی سرماخوردگی داشت، حداقل در دوره واگیر آن از ارتباط با دیگران و روبوسی کردن خودداری کند، از ماسک استفاده کرده یا اگر ماسک نبود از دستمال استفاده کند و سپس آن را در کیسه پلاستیکی قرار داده و در سطل زباله بیندازد. اگر موارد یاد شده وجود نداشت، فرد می تواند از قسمت داخلی آرنج  یا آستر داخلی خود هنگام عطسه کردن استفاده کرده تا از انتشار این ویروس به دیگران جلوگیری کند.. 

دکتر اخوان اکبری با بیان اینکه ممکن است علائم سرماخوردگی با ویروس کرونا یکی باشد، اظهار داشت: آنچه در ابتلا به ویروس کرونا مهم است این است که فرد در دو هفته گذشته کجا بوده،  با چه کسی و برای چه مدتی در تماس بوده است؛ در نتیجه سه شاخص مکان،فرد و زمان در این خصوص بسیار مهم است.

وی بیان داشت: برای نمونه اگر فردی از دو هفته پیش تاکنون به چین سفر کرده و مراوداتی با افراد چینی داشته و دچار علائمی است، باید به این شاخص ها توجه کند اما جای نگرانی وجود ندارد و می تواند در صورت وجود علائم به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کرده، معاینه شده و در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهد.

 

آخرین ویرایش۱۳ بهمن ۱۳۹۸