معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
تدابیر بهداشتی درمانی لازم در جهت پیشگیری از شیوع و بروز ویروس کرونا اندیشیده شده است
به گزارش وبدای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
دکتر بابک نخستین با اظهار اینکه قدرت ویروس کرونا از آنفولانزا کمتر هست اظهار داشت: قدرت تلفات و شدت بیماریزائی ویروس کرونا از انفولانزا کمتر هست اما شیوع و سرایت آن سریعتر انجام میگیرد، لذا مردم میباید موارد بهداشتی را به دقت رعایت نمایند تا دچار این بیماری نشوند.
وی با اعلام این که هنوز مورد مثبتی در ایران گزارش نشده بیان داشت:دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تدابیر لازم جهت پیشگیری و توصیههای بهداشتی را اندیشیده و در صورت شیوع و بروز این بیماری زیر ساختهای درمانی و برنامهریزیهای لازم اقدام شده است.
دکتر نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه گفت: دانشگاه در خصوص مقابله با ویروس کرونای جدید هماهنگی و اقدامات زیر را در راستای تعاملات بین بخشی انجام داده است.
- شرکت در جلسه کشوری از طریق ویدئو کنفرانس با حضور وزیر بهداشت و معاونین وزارت و تبادل نظر و دریافت آخرین دستورالعمل و سیاست های کلی وزارت بهداشت در خصوص کنترل ویروس در کشور.
- برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان (ساغ) در محل استانداری با حضور استاندار و مدیران کلیه دستگاههای اجرای و تبیین آخرین وضعیت کشور و استان در رابطه با بیماری و لزوم همکاری کلیه دستگاههای اجرایی استان با رهبریت دانشگاه علوم پزشکی در جهت مدیریت بیماری کرونا در صورت ورود احتمالی ویروس به استان .
- برگزاری جلسه کارگروه دانشگاهی بیماری کرونا با حضور معاونین بهداشتی و درمان دانشگاه و روسای بیمارستانهای شهرستان اردبیل و مدیرت فوریتهای پزشکی در خصوص برنامهریزی برای اجرای دستورالعمل کشوری بیماری کرونا در صورت ورود احتمالی ویروس به استان
- ابلاغ آخرین دستورالعمل اجرایی کنترل ویروس کرونا به شهرستانهای استان و برگزار کارگروههای شهرستانی در جهت آماده باش شبکه های بهداشت و درمان استان.
- فعالیت اکیپ مجهز مبارزه با بیماریهای واگیر به صورت شبانه روزی در محل پایانه مرزی بیله سوار در جهت کنترل ورود اتباع خارجی مشکوک به بیماری.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین به رعایت پیامهای آموزشی و توصیههای بهداشتی در خصوص بیماریهای حاد تنفسی (سرما خوردگی، آنفلوانزاو کرونا ویروس) از طرف مردم تاکید کرد و گفت:
- برای آگاهی از راههای پیشگیری و آخرین وضعیت بیماری کرونا ویروس جدید 2019، فقط به اطلاعیههاو پیامهای وزارت بهداشت کشورتوجه کنید.
- به اطلاعاتی که توسط منابع غیرموثق در خصوص گسترش بیماری کرونا ویروس جدید 2019 از طریق فضای مجازی منتشر می شود اعتماد نکنید.
- در کشور چین کرونا ویروس جدید 2019 از طریق حیوان به انسان و سپس از انسان به انسان منتقل شده است.
- میزان کشندگی بیماری کرونا ویروس جدید چین بسیارکم است.
- سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی، گروههای پرخطر بیماری کرونا ویروس جدید 2019هستند.
- سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی، و تنگی نفس از علایم بیماری کرونا ویروس جدید 2019 هستند.
- بیماری کرونا ویروس جدید 2019 قابل درمان است.
- از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای علایم تنفسی (سرفه، عطسه و...)خودداری کنید.
- دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.
- به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل دستها با آب و صابون کنید.
- مدت شستوشوی دستها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمتهای دست (انگشتان خصوصا انگشت شست, کف دست و مچ دست) شسته شود.
- در صورت عدم دسترسی به آب از ژل های ضدعفونی کننده با پایه الکل که نیاز به شستشو با آب ندارند، برای شستن دست استفاده کنید.
- از رها کردن دستمال کاغذیهای مصرف شده در محیط خودداری کنید.
- از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.
- به مسافرانی که عازم چین هستند توصیه میشود از تماس با حیوانات اهلی/ وحشی خودداری کنند.
- از خوردن مواد غذایی نیمپز خودداری کنید.
- پس از بازگشت از چین، در صورت داشتن علایم تنفسی تبدار، بیمار باید ضمن رعایت اصول حفاظت فردی (شستن دست و استفاده از ماسک) به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
- از بیماران مبتلا به علایم تنفسی (نظیر سرفه و عطسه)، حداقل 1 متر فاصله داشته باشید.
- حریم عفونی افراد، شعاع یک متر اطراف هر فرد (چه سالم و چه بیمار) است. همیشه این حریم را رعایت کنیم.
- در روز های اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پرتردد پرهیز کنید.
- در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.
- در مکان های شلوغ و حمل و نقل عمومی، ازدست زدن به چشم و دهان خود خودداری کنید.