برگزاری نشست خبری در خصوص کروناویروس با حضور اصحاب رسانه و قلم، خبرگزاری ها

۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۹:۰۷ کد : ۹۸۷۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۲۴۰
با سخنرانی معاونین درمان و امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سالن مرحوم دکتر حضرتی ستاد مرکزی دانشگاه
برگزاری نشست خبری در خصوص کروناویروس با حضور اصحاب رسانه و قلم، خبرگزاری ها

 آمادگی مراکز درمانی استان اردبیل برای مقابله با ویروس کرونا
 
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و سخنگوی دانشگاه در خصوص این بیماری در نشست توجیهی باجمعی از خبرنگاران و خبرگزاری های استان و فعالین فضای مجازی:

اقدامات اطلاع رسانی و بهداشتی لازم برای کنترل این بیماری جدید در استان آغاز شده است.

دوره پنهان و کمون این بیماری، یک هفته تا ۱۰ روزه بوده و با مشاهده علائم بیماری کرونا در چند کشور و همه‌گیری این ویروس که منشا آن کشور چین بوده در ایران نیز آمادگی برای به حداقل رساندن تلفات احتمالی این بیماری وجود دارد.

تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا ویروس جدید مشاهده نشده است.

بخاطر دوره کمون طولانی این بیماری، هیچ کشور و جامعه‌ای مصون از ابتلا به این بیماری نیست و اگر در سطح جهانی فروکش نکند، سایر کشورها از جمله ایران هم درگیر این بیماری خواهد شد.

میزان ابتلا به این ویروس در ایران و استان اردبیل صفر بوده و از مردم عزیز استان درخواست می شود به شایعات در خصوص این بیماری توجه نکنند و مطمئن باشند که مسئولان بهداشتی و درمانی کشور بیشتر از آنها نسبت به این موضوع حساس بوده و هر گونه موارد احتمالی ابتلا را گزارش خواهند کرد.

میزان مرگ و میر این بیماری در دنیا ۲ درصد است که بیشترین مرگ و میر مربوط به کشور چین می باشد.

این ویروس از نظر ژنوم، نوپدید بوده و فرد مبتلا پس از ۱۰ تا ۱۴ روز بهبود یافته و قابلیت انتقال ویروس از طریق او از بین می‌رود.

هرچند ما نمی‌توانیم به صورت ۱۰۰ درصد مانعی در برابر شیوع این بیماری ایجاد کنیم اما با آموزش مردم و رعایت موازین بهداشتی از سوی هموطنان می‌توانیم عوارض آن را به حداقل برسانیم.

آموزش مردم و کسب آمادگی برای پیشگیری از شیوع این ویروس ضروری بوده و وحشت‌آفرینی و مراجعه بی مورد مردم به مراکز درمانی، به علت افزایش امکان انتقال از فرد مبتلا می‌تواند موارد احتمالی این بیماری را افزایش دهد.

ویروس کرونا واکسن و درمان دارویی ندارد

اقدامات خودمراقبتی مردم برای رعایت اصول بهداشت فردی و شیوه‌های پیشگیری از ابتلا بسیار موثر است

شکل گیری، ابتلا و شیوع این بیماری نیز مانند آنفلوآنزا بوده و روش‌های مقابله و پیشگیری از آنفلوآنزا نیز در کنترل ابتلای به این بیماری موثر است

با توجه به اینکه این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود ممکن است شکل خشنی به خود بگیرد ولی به راحتی می‌توان با رعایت موارد بهداشتی و مراقبت‌های اولیه جلوی انتشار آن را گرفت.

دانشگاه علوم پزشکی از لحاظ تجهیزات و امکانات در آمادگی کامل به سرمی‌برد و مردم نباید نگران شیوع این بیماری باشند و با رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه زمینه دفع بیماری کروناویروس جدید را می‌توانیم فراهم کنیم.

اطلاع رسانی به طیف وسیعی از مردم از طریق رسانه های جمعی استان برای به کار بستن روش‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بسیار مهم است.

موارد فوتی این بیماری کمتر از آنفلوآنزا و حدود دو درصد مبتلایان بوده و قابلیت کنترل دارد.

از همکاری خوب رسانه‌ها در بحث اطلاع‌رسانی و نتایج مفید این امر در کنترل آنفلوآنزای ماه‌های اخیر تشکر می کنیم

از یازدهم آذرماه تا سی ام دی ماه که ما درگیر بیماری آنفلوآنزا بودیم از ۱۷۳ هزار مراجعه به مراکز بیمارستانی بدلیل بیماری های مختلف، تعداد ۱۴۰۶ نفر به علت آنفلوآنزا بستری شدند که از ۲۶۵ نفر نمونه‌برداری انجام شده و در ۷۸ مورد علایم حاد این بیماری مشاهده و ۷ نفر نیز بر اثر این بیماری در استان اردبیل فوت کردند.
 
ما جزو استان‌هایی هستیم که تعداد مرگ و میر آنفلوآنزا بسیار پائین، اما از لحاظ شیوع بیماری در ردیف استان‌های متوسط کشور قرار داریم.

بر این اساس و برای جلوگیری از احتمال شیوع، مردم باید موارد بهداشتی را به دقت رعایت کنند.

هماهنگی با بخش‌های درمانی و بهداشتی استان اردبیل در این خصوص وجود دارد و مردم باید توصیه‌های بهداشتی در خصوص بیماری‌های حاد تنفسی از قبیل سرما خوردگی، آنفلوانزا و کرونا ویروس را جدی بگیرند و برای آگاهی از راههای پیشگیری و آخرین وضعیت بیماری کرونا ویروس جدید، فقط به اطلاعیه‌ها و پیام‌های وزارت بهداشت و دانشگاه توجه کنند.

از هفته آینده به صورت گسترده بحث اطلاع‌رسانی و توزیع بروشور و همچنین توصیه‌های ایمنی را در سطح جامعه به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها انجام خواهیم داد.

با توجه به نزدیک بودن به ایام عید، وجود اجناس چینی در بازار جای نگرانی نیست، چرا که ویروس کرونا روی اجسام بی جان فقط کمتر از یک روز باقی است و بعد از این مدت خود به خود از بین می رود.

 

آخرین ویرایش۲۷ بهمن ۱۳۹۸