نشست اعضای شورای اطلاع رسانی استان با مسئولین دانشگاه با موضوع اطلاع رسانی کروناویروس جدید
به گزارش وب دای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
در این جلسه که دکتر ندایی معاون سیاسی امنیتی استانداری، دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، معاونین و مدیران دانشگاه، کارشناسان روابط عمومی، خبرنگاران و اصحاب رسانه و قلم حضور داشتند دکتر اخوان اکبری رئیس دانشگاه با اشاره به آمادگی استان جهت مقابله با این بیماری، همزمان با شیوع آن در چین و براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت گفت: همه گیری کرونا یک مسئله جهانی است و بنا به گفته سازمان بهداشت جهانی، آمادگی مقابله با همه گیری این بیماری وجود دارد و هیچ کشوری بدلیل ماهیت این ویروس، مصون نیست.
وی گفت: در اولین روزهای اعلام کرونا در سطح جهان، اقدامات و تمهیداتی از طریق ایجاد کمیته ها و ابلاغ دستورالعمل ها شروع شد و بعد از مثبت شدن این بیماری در کشور، جلسات هماهنگی با مسئولین ارشد استانی برگزار و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شده و در مرحله اجرا می باشد.
دکتر اخوان اکبری افزود: در حال حاضر مهمترین بحث، مدیریت جو روانی و کاهش استرس و اضطراب عموم مردم با اطلاع رسانی و آموزش نکات پیشگیری و مسائل بهداشتی می باشدو در این راستا، صداو سیما و اصحاب رسانه، خبرگزاری ها و جراید و فعالین عرصه فضای مجازی در ایجاد آرامش و آگاهی جامعه نقش موثری داشته که در اینجا لازم است از تلاشهای این عزیزان تقدیر بعمل آید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به اینکه اصلی ترین منبع اطلاع رسانی شفاف و دقیق و مستند در خصوص این بیماری در استان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل است گفت: تمامی اخبار و اطلاعات صحیح و مستند از طریق دانشگاه به اطلاع عموم خواهد رسید و در این خصوص از عموم مردم درخواست می شود به شایعات و اخبار ضد و نقیض توجه نکرده و اخبار موثق را فقط از طریق صدا و سیما و شبکه های اجتماعی دانشگاهی دنبال نمایند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با تاکید بر اهمیت موضوع و هماهنگی های انجام یافته بین بخشی با مسئولین ارشد استانی تصریح کرد: آمبولانس های ویژه ای در سطح استان و در هر شهرستان برای انتقال بیماران توسط فوریتهای پزشکی در نظر گرفته شده و در حوزه درمان نیز، بیمارستان ها و مراکز درمانی و بخش های مراقبت ویژه خاص کرونا آمادگی لازم جهت بستری و انجام اقدامات درمانی در این خصوص را دارند.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر کادر پزشکی، پرستاری و مجموعه تیم سلامت در صف مقدم مبارزه با کرونا هستند که جا دارد از زحمات و ایثارگری های این عزیزان تقدیر و تشکر بعمل آید.
دکتر اخوان اکبری با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین وظیفه ما در بحث پیشگیری آموزش و توصیه های بهداشتی است گفت: رعایت بهداشت فردی، اجتناب از دست دادن و روبوسی، شستشوی مرتب دست با آب و صابون، کاهش تجمعات و عدم حضور در مکانهای عمومی، ضد عفونی کردن سطوح از جمله نکات مهمی است که باید آموزش و اطلاع رسانی شود. با توجه به اینکه 90 درصد افراد با استراحت و رعایت نکات بهداشت و عدم سفرهای غیرضروری قابل درمان هستند در عین حال در صورت تب بالای 39 درجه، سرفه و تنگی نفس حتما باید به پزشک مراجعه کرد. البته مراجعه به پزشک عمومی یا درمانگاه ها در ابتدای بروز علایم اکتفا می کند و لزومی به مراجعه به بیمارستان ها در مراحل اولیه بروز علایم نیست و در صورت تشخیص توسط پزشک به مراکز درمانی مربوزه ارجاع داده می شود.
دکتر اخوان اکبری در ادامه افزود: در حال حاضر برای 18 بیمار بستری، نمونه آزمایشگاهی ارسال شده که از این تعداد، جواب 4 نمونه ارسالی منفی بوده و منتظر جواب بقیه آزمایشات هستیم. البته مثبت یا منفی بودن نمونه های ارسالی، در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه تاثیری نداشته و آمادگی کامل در این زمینه وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: سن شیوع این بیماری 10 الی 90 سال است که طبق آمار میزان ابتلا در کودکان کمتر از 10 سال پایین تر است.
وی افزود: هماهنگی لازم با شهرداری ها جهت نصب پوستر آموزشی در سطح شهر و ضدعفونی وسایل حمل و نقل عمومی بعمل آمده است.
در ادامه دکتر نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به تاریخجه ای بیماری و میزان شیوع در ایران و جهان گفت: بدلیل ساختار ژنتیکی این ویروس،هیچ کشوری از این بیماری مصون نیست و حتی با وجود بستن مرزها، انتقال این بیماری راحت ولی کشندگی آن در مقایسه با آنفلوآنزا کمتر است.
وی گفت: دستورالعمل کشوری این است که امکان آزمایش کرونا برای عموم مردم امکانپذیر نیست و فقط برای بیماران بستری در کشور و فعلا در تهران انجام می شود که در روزهای آینده با تدابیر وزارت بهداشت، 6 آزمایشگاه دیگر در کشور ایجاد خواهد شد که امکان جواب دهی نیز بهتر و در فاصله زمانی کم روی خواهد داد.
معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: رفتار و خدمات پزشکی در مورد افراد با بیماری مثبت یا مشکوک فرقی نمی کند چون داروی خاصی ندارد. بنابراین تنها اقدام در این رابطه، پیشگیری و اقدامات آموزشی و حمایتی در مجموعه بهداشتی و درمانی است. تا به این لحظه استان اردبیل از نظر ابتلا کرونا منفی است در عین حال رعایت نکات بهداشتی و آموزش عموم مردم جزو اولویتهای کاری دانشگاه است.
این مقام مسئول بهداشتی با اشاره به اینکه تمامی ادارات و سازمانها باید جهت آموزش کارکنان و ارباب رجوع اقدام و حتی مبلغی را جهت آموزش این بیماری اختصاص بدهند گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع، اطلاع رسانی مناسب و صحیح از قبیل شستن دست ها و گندزدایی محیط و رعایت نکات بهداشتی است. این بیماری در افراد مسن، بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی، دیابتی ها و مادران باردار باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. وی گفت: صابون، الکل و وایتکس جزو بهترین ویروس کش ها هستند اما ساولن بدلیل خاصیت لیزکنندگی که دارد باعث جدا شدن ویروس شده ولی قادر به از بین بردن آن نمی باشد و بنابراین توصیه نمی گردد. دکتر نخستین با اشاره به اینکه استفاده از ماسک یرای همه مردم لازم نیست گفت: با توجه به اینکه ماسک محل رشد باکتری و ویروس بوده و میتواند در صورت استفاده بمدت طولانی عفونت زا باشد توصیه به عموم مردم نمی شود و فقط برای بیماران و افراد مبتلا لازم است. وی در پایان تاکید کرد: حفظ آرامش و نداشتن اضطراب و نگرانی، رعایت نکات بهداشتی، و اطلاع رسانی مناسب و پیگیری اخبار از طریق منابع معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت و دانشگاه، حیاتی ترین مسئله در شرایط موجود است. در پایان جلسه دکتر ندایی معاون امور سیاسی امنیتی استانداری بر آمادگی کامل استان برای مقابله و پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.
در این نشست تعدادی از مدیران روابط عمومی و خبرنگاران حاضر پرسش ها و ابهامات موجود را مطرح و آمادگی لازم برای همکاری دستگاههای اجرائی در اطلاع رسانی عمومی را اعلام کردند.