توصیه های غذایی برای روزه داران:
حتما سحری بخورید حتی اگر میل ندارید یک لیوان شیر و یا کمی میوه میل نمایید.
وعده افطاری سبک و کم حجم باشد. نان و پنیر، سوپ و فرنی انتخاب های مناسبی هستند.
بعد از گرسنگی طولانی دستگاه گوارش برای دریافت غذای حجیم و سنگین و چرب اصلا آماده نیست.
بعد از حدود ۲ ساعت می توانید وعده شام مانند شام روزهای عادی مصرف کنید.
از مصرف فراوان سبزی و سالاد غافل نشوید.
از مصرف شربت و شیرینی و حلوا و غذاهای چرب و شیرین جدا خودداری کنید.
به هبچ وجه روزه خود را با آب و یا مایعات سرد باز نکنید و مصرف شیر ولرم، آب جوش و یا چای کم رنگ همراه خرما و یا توت و کشمش بهترین گزینه می باشد.
از مصرف غذاهای خیلی تند، شور ، چرب و خیلی شیرین در وعده سحری جدا اجتناب کنید.
از مصرف آب و چای خیلی زیاد در وعده سحری خودداری کنید. مصرف آب بیشتر مانع تشنگی نخواهد شد و آب اضافی از طریق ادار دفع می شود و فقط باعث رقیق شدن شیره های گوارشی و سوهاضمه خواهد شد.
آرش سیادتی
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان