در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان، برای حفظ سلامت خود، خانواده و جامعه شیوه نامه های بهداشتی ذبح دام و نگهداری وتوزیع فرآورده های خام دامی را رعایت نماییم.
از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند خودداری شود.
دام زنده از میادین عرضه مجاز و تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری شود.
ذبح دام صرفا در کشتارگاه های تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام در منازل و معابر عمومی ذبح نشود.
افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح ضدعفونی کرده و همچنین خونابه ها به طریق بهداشتی دفع شود.
به هیچ وجه دامی که دارای عالئم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نشود.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرارداده شود.
جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
افرادی که گوشت خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند.
از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب شود.
از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود.